Sokolovsko: Pětici osob hrozí několikaleté vězení

Kriminalisté i nadále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou v Karlovarském kraji. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 33letého muže z Horního Slavkova, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Zároveň zahájili trestní stíhání dalších čtyř osob ve věku 29 až 35 let, které obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Pětice obviněných osob měla na Sokolovsku prodávat pervitin. Drogu měli prodávat od roku 2016 až do svého zadržení, tedy do první poloviny prosince letošního roku. Jeden z třiatřicetiletých mužů měl navíc v několika případech prodávat také tablety extáze.

K realizaci akce „QASIM“ došlo v úterý 7. prosince v brzkých ranních hodinách na několika místech na Sokolovsku. Sokolovští kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zadrželi pětici osob. Při následných domovních prohlídkách i prohlídkách jiných prostor kriminalisté zajistili finanční prostředky, na dvě desítky igelitových přepravek s bílou krystalickou látkou předběžně vyhodnocenou jako pervitin, 20 tablet extáze, několik mobilních telefonů a řadu přenosných pevných disků k počítači. Kromě toho kriminalisté zajistili i dvě zbraně. Jednu střelnou zbraň značky Flobert o ráži 6mm a druhou plynovou pistoli značky EKOL Firat Magnum cal o ráži 9mm.

Zadržený třiatřicetiletý muž z Horního Slavkova měl pervitin a extázi prodávat z pětice osob nejčastěji. Zejména pervitin měl prodávat od poloviny roku 2018 do roku letošního pravidelně několika osobám a během uvedené doby se mělo jednat o stovky případů. Prodejem pervitinu si měl obviněný muž během této doby přijít na několik set tisíc korun.

V téměř dvou stovkách případů měla pervitin prodat i devětadvacetiletá žena taktéž z Horního Slavkova. Zbylá trojice zadržených osob měla pervitin prodávat v menším počtu případů. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného třiatřicetiletého muže z Horního Slavkova do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí čtveřici osob trest odnětí svobody až na pět let. Třiatřicetiletému muži, který skončil na vazbě, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy