Sokolovsko: Než stačil prodat odcizenou měď, byl zadržen policisty

Policisté z Obvodního oddělení Sokolov – město sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež šestatřicetiletému muži ze Sokolovska.

dezinfekce

V měsíci prosinec 2017 prováděl kriminalista z 1. oddělení obecné kriminality šetření mezi obcemi Citice a Sokolov, kde si v dopoledních hodinách všiml muže, jenž do zavazadlového prostoru vozidla nakládal nějaké předměty. Vzhledem k tomu, že kriminalista věděl, že uvedený muž byl v nedávné době potrestán za majetkovou trestnou činnost, rozhodl se ho zkontrolovat. Během kontroly zjistil, že muž nakládal do vozidla měděné dráty a nedokázal důvěryhodně doložit, že jsou jeho. Po příjezdu hlídky z Obvodního oddělení Sokolov – město byl muž zajištěn a převezen na obvodní oddělení, kde podal vysvětlení.

Policisté pak provedli rozsáhlé šetření, aby zjistili, odkud byl měděný drát odcizen. Nakonec se jim podařilo zjistit, že zmíněný muž měl ve stejný den, kdy byl zajištěn policisty, v areálu jedné z firem na Sokolovsku vyndat z kontejneru na elektromotory uložené předměty, ze kterých měl demontovat měď o hmotnosti téměř 30 kg, kterou pak chtěl prodat. Díky kvalitně odvedené práci pak policisté měď vrátili společnosti, ze které byla odcizena.

V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta, jelikož byl za obdobný skutek v posledních třech letech již odsouzen.

prap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy