Sokolovsko: Napadli svého známého, poté mu odcizili auto

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ze Sokolovska ve věku 26, 28 a 32 let, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. Nejstaršího a nejmladšího obviněného dále obvinili ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Takového jednání se měli dopustit začátkem dubna tohoto roku. Ve večerních hodinách měl nejstarší obviněný muž nejprve telefonicky kontaktovat svého známého s prosbou, o prohlídku jeho prodávajícího vozidla. Osmadvacetiletý muž souhlasil a tak jej obvinění muži vyzvedli a poté všichni společně odjeli směrem do areálu, kde měl muž nabízené vozidlo zaparkované. Během cesty však nejstarší a nejmladší z obviněných prodávajícího z vozidla násilně vytáhli a začali fyzicky napadat. Muže měli opakovaně udeřit pěstí a kopy do hlavy a při tom mu vyhrožovat. Poté pokračovali k hale, kde se nacházela dílna napadeného. U vrat však byla zaparkovaná dodávka tak, aby se nikdo nedostal dovnitř. Obvinění muži rozbili skleněnou výplň okna, odbrzdili vozidlo a odtáhli bokem. Následně vnikli do dílny a odcizili klíče od prodávajícího automobilu, se kterým odjeli pryč. Poškozený utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření a hospitalizaci v nemocnici. Obvinění muži ve věku 26 a 32 let mimo jiné usedli za volant automobilu i přesto, že mají vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných mužů do vazby, který jej akceptoval. Soudce rozhodl o uvalení vazby na obviněné muže a policisté je následně eskortovali do vazební věznice.

V případě prokázání viny jim hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy