Sokolovsko: Na nalezený občanský průkaz si vzal úvěr

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Bíliny, kterého obvinili ze spáchání přečinů úvěrového podvodu a poškození cizích práv.

dezinfekce

Ve druhé polovině března minulého roku měl obviněný najít v jednom menším městě na Sokolovsku, ve kterém tehdy pobýval, občanský průkaz osmačtyřicetiletého muže. Následně měl přes internet uzavřít smlouvu o úvěru a přitom použít údaje z nalezeného občanského průkazu. Navíc měl uvést smyšlené údaje o zaměstnání a měsíčnímu příjmu, aby mu byl úvěr poskytnut. Poté měl prostřednictvím internetového obchodu zakoupit notebook a zbytek finančních prostředků, které mu byly poskytnuty, si měl poslat na bankovní účet a použít je pro svou potřebu. Domluvené měsíční splátky nesplácel a tím měl osmačtyřicetiletému muži způsobit škodu téměř 60 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí šestatřicetiletému muži, který je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost, trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.01.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy