Sokolovsko: Mají na svědomí loupežné přepadení i krádež

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 21letého muže a 25leté ženy ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Muž a žena byli obviněni i z pokračujícího přečinu krádeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Nejprve měli společně na konci září v Bukovanech využít situace, kdy žena čekala na autobus a měla vedle sebe na lavici položenou svou kabelku. Obviněný muž chtěl odlákat pozornost ženy od její kabelky a tak jí nalákal ke psovi, aby si ho pohladila. To se mu podařilo, žena kabelku zanechala na místě. Obviněná mezitím z kabelky odcizila tašku s uloženou peněženkou, ve které byla finanční hotovost a platební karta, bohužel i s PIN kódem. Toho oba obvinění využili a ještě téhož dne a během následující noci použili odcizenou platební kartu k nejméně 40 neoprávněným transakcím. V Sokolově, Karlových Varech a Chebu se ve 38 případech pokusili vybrat hotovost ve výši kolem 80 tisíc korun. V dalších dvou případech jim výběr hotovosti v celkové výši 10 tisíc korun vyšel.

Pokusy o výběr a úspěšnými neoprávněnými výběry směřovali ke způsobení škody v celkové výši přes 93 tisíc korun. Škodu další téměř 4 tisíce korun způsobili na odcizených věcech a hotovosti. Oba obvinění byli v posledních třech letech za přečin krádež odsouzeni Okresním soudem v Sokolově.

V úterý dne 23. ledna se krátce po půlnoci měli v Sokolově dokonce dopustit loupeže. Na cyklostezce se náhodně střetli s neznámým mužem a i přes opakovaná odmítnutí žádali o zapůjčení mobilního telefonu. Po chvíli dohadování o zapůjčení telefonu obviněný muži podrazil nohu a povalil ho na zem, kde jej přidržel a obviněná mezitím na jeho pokyn poškozenému z kapsy vytáhla peněženku. Následně mu muž vytrhl z ruky i jeho mobilní telefon, přičemž mu vyhrožoval zbitím. Poté oba z místa utekli. Poškozený následně vyhledal pomoc a na místo přivolal policejní hlídku. Téměř o dvě hodiny později byli oba zadrženi.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval a soudce by měl během dnešního dne rozhodovat o uvalení vazby.

V případě prokázání viny hrozí oběma obviněným trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy