Sokolovsko: Opakovaně kradl. Nyní je ve vazbě

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 35letého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

dezinfekce

Těchto trestných činů se měl dopustit na Sokolovsku nejméně ve dvou případech, a to v měsíci květnu. Nejprve v obci Oloví měl překonat uzamčená vrata garáže, vniknout dovnitř, prohledat a odcizit odtud různé ruční elektrické nářadí. V dalším případě měl poblíž obce Josefov vniknout do obchůdku, kde si sjednal přístup tím, že měl rozbít skleněnou výplň okna a poté vniknout do objektu. Ten prohledat a následně odcizit různé upomínkové předměty, potraviny a nápoje.

Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem 11 tisíc korun. V páchání trestné činnosti není obviněný muž žádným nováčkem, v poledních třech letech byl mimo jiné pro trestný čin krádež odsouzen Okresním i Krajským soudem.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval a soudce muže poslal do vazební věznice, kam ho policisté následně eskortovali.

V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy