Sokolovsko: Dva chlapci se vloupali do sklepní kóje

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání dvou mladistvých chlapců ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání provinění krádeže a porušování domovní svobody. Takového protiprávního jednání se měli dopustit koncem září minulého roku v malé obci na Sokolovsku.

dezinfekce

Po předchozí domluvě měli v odpoledních hodinách násilně vniknout do sklepní kóje v bytovém domě. Z té poté měli odnést doslova vše, co se dalo. V jejich hledáčku skončilo například lyžařské vybavení, jízdní kolo, dětské sáně a další předměty, které zde měli majitelé uschované.

Jeden z obviněných měl v páchání trestné činnosti pokračovat i v následujících měsících. V období od listopadu roku 2019 do ledna tohoto roku, měl nejméně ve třech případech krást zboží z prodejen. Jednalo se například o různé druhy oděvů, parfémů, hraček a elektroniku. V jednom případě se mu však jeho lup nevydařil. Poté, co si zboží ukryl do přinesené tašky a chtěl odejít, byl za pokladní zónou zadržen místní ostrahou. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem 25 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí oběma obviněným trest odnětí svobody až na 1,5 roku.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.02.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy