Sokolovsko: Agresor vyhrožoval obsluze prodejny

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 36letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování, krádež a maření úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Ve svém protiprávním jednání muž začal na přelomu ledna a února, kdy měl v odpoledních hodinách vstoupit do prodejny v Sokolově. Zde se měl chovat vulgárně a agresivně. Poté, co byl z prodejny vykázán ven, měl slovně vyhrožovat obsluze ublížením na zdraví.

Trestného činu krádeže se měl muž dopustit začátkem března na Sokolovsku. V místní prodejně měl odcizit různou kosmetiku a alkohol. Při svém jednání však neunikl pozornosti ostrahy prodejny, která ho při odchodu vyzvala, aby vše vrátil. Obviněný muž neuposlechl a pracovníkovi ostrahy začal vyhrožovat. Odcizené zboží vydal zpět až po příjezdu policejní hlídky.

Posledního trestného činu se měl obviněný dopouštět opakovaně. Od července roku 2018 do současné doby nedodržoval podmínky ochranného léčení, které mu byly nařízeny na základě rozhodnutí Okresního soudu v Plzni.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy