Sokolov: Zpronevěřila téměř dva miliony

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 33leté ženy ze Sokolovska, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu zpronevěra.

dezinfekce

Tohoto zločinu se měla obviněná žena dopustit od září 2018 do ledna 2019 v Sokolově. Jako vedoucí místní prodejny měla neoprávněně a v rozporu s účelem oprávnění nakládat s peněžními prostředky společnosti. Během čtyř měsíců si měla celkem v 17 případech přisvojit některé denní tržby. Ty však měly být uloženy do trezoru a vždy za určité období předány pracovníkovi bezpečnostní agentury, což neučinila.

Svým jednáním tak způsobila celkovou škodu ve výši téměř 1 800 000 Kč. Finanční prostředky měla použít pro svou potřebu, například na nákup různé elektroniky, splácení dluhů nebo na hazardní hry po internetu.

V pondělí dne 7. ledna 2019 v odpoledních hodinách kriminalisté ženu zadrželi. Po provedených úkonech byla umístěna do policejní cely. Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na její vzetí do vazby. Ve středu dne 9. ledna 2019 rozhodl soudce o vzetí obviněné ženy do vazby. Následně jí policisté eskortovali do vazební věznice. 

Za své nezákonné jednání může být v případě prokázání viny potrestána odnětím svobody na dvě léta až osm let za způsobenou značnou škodu.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy