Sokolov: Zítra hraje Baník na domácí půdě. Soupeřem je exligová FC Vysočina Jihlava

V posledním kole získali baníkovci první letošní body, když z Varnsdorfu dovezli bezbrankovou remízu. Další body budou chtít Západočeši přidat před domácím publikem v utkání 5. kola Fortuna: Národní ligy.

dezinfekce

Soupeřem bude exligová FC Vysočina Jihlava, která dosud neztratila jediný bod! Těžký, ale zároveň atraktivní duel se hraje na městském stadionu v Sokolově v sobotu od 10:15 hodin.

Baníku se doma proti Jihlavě daří
Během druholigového působení se sokolovští fotbalisté utkali s Vysočinou dvanáctkrát. V šesti domácích zápasech ani jednou neprohráli, připsali si čtyři výhry (3:1, 2:1, 5:1 a 5:0) a dvě remízy (0:0 a 1:1). Poslední vzájemný duel hraný v Sokolově se datuje na sobotu 29. 10. 2011 a z baníkovského kádru si jej pamatuje Petr Glaser, asistent David Vaněček (tehdy jako hráč) a také Jan Kosak, který však téměř před sedmi lety nastoupil v jihlavském dresu. Naposledy se však oba celky utkaly v rámci osmifinále MOL Cupu v loňské sezóně. V tomto utkání se více dařilo domácí Jihlavě, která gólem Novotného ze 60. minuty postoupila po výhře 1:0 do další fáze.

V tomto ročníku F:NL je Baník zatím na nesestupové 14. pozici se ziskem jediného bodu a skóre 2:7. V minulém utkání se nepříjemně zranil útočník Václav Vašíček a karetní trest si odpykával stoper Daniel Stropek. Mezi ligovými zápasy sehráli baníkovci pohárové utkání, ve kterém vyhráli na hřišti divizního mužstva SK Rakovník 1903 4:0 a postoupili do 2. kola domácího MOL Cupu.

Jihlava po sestupu válí, je nejlepším celkem F:NL
Po sestupu z Fortuna Ligy dělají zatím jihlavští fotbalisté vše pro to, aby se ihned do nejvyšší soutěže opět vrátili. Mužstvo pod vedením Martina Svědíka vyhrálo všechna čtyři druholigová utkání. V 1. kole vyhrála Vysočina v Brně 3:1, poté doma porazila Pardubice 1:0, následovalo vítězství 3:0 ve Znojmě a v posledním kole domácí výhra 2:1 nad Táborskem. Díky skvělé formě se Jihlava dostala na samotný vrchol tabulky. Na 1. místě s dvanácti body má oproti Českým Budějovicím a Ústím nad Labem nejlepší skóre – 9:2. V týdnu odehráli také pohárové střetnutí 1. kola. Na půdě Vrchoviny zvítězili 3:1.

V probíhajícím ročníku se Jihlavští mohou spolehnout na útočné duo Jiří Klíma – Stanislav Klobása, oba se trefili už třikrát. V týmu najdeme zkušené fotbalisty jako Tlustého, Vaculíka či Zoubeleho, ale také talentované mladíky Turynu, Urblíka, Fulneka či Nerada. V kádru je také někdejší hráč Borussie Dortmund, obránce, Till Schumacher. Před sezónou mužstvo opustili opory Ikaunieks, Dvořák, Valeš či Mara, ale do týmu přišel například Hykel z Ostravy, Vejmola z Mladé Boleslavi, Javůrek ze Znojma nebo již zmiňovaný Klobása.

Sestava Jihlavy ze 4. kola F:NL: Vejmola – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin (90. Vedral) – Fulnek, Urblík (73. Machuča), Zoubele – Klobása (51. Javůrek), Klíma.

Sestava Jihlavy z 1. kola MOL Cupu: Vízek – Hykel, Vedral, Štěpánek, Schumacher – Machuča - Novotný (76. Klobása), Nerad, Javůrek – Turyna (59. Zoubele), Klíma (46. Fulnek).

Partnerem sobotního utkání je společnost Autobusy Karlovy Vary, které opět nabízí fanouškům po mistrovském utkání dopravu po Sokolově přímo z Městského stadionu přes sídliště Michal až na terminál u vlakového nádraží!

Duel 5. kola Fortuna:Národní Ligy se hraje v sobotu 18. srpna od 10:15 hodin. Na zápas byl delegován jako hlavní rozhodčí Pavel Rejžek, asistovat mu budou Tomáš Mokrusch a Václav Kubec.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy