Sokolov: Žáci pojmenovali první záchranářský vůz

Čmelák – tak se jmenuje nová Škoda Kodiaq, která pomáhá v systému rendez-vous zachraňovat lidské životy na Sokolovsku. Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje pozvala autorky vítězného návrhu Katku a Lucku i s celou třídou na prohlídku výjezdové stanice. Radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš zároveň předal výherkyním drobné dárky jako odměnu.

dezinfekce

„Při pořizování prvního Kodiaqa jsme se rozhodli, že jej pojmenujeme, a protože bude sloužit v Sokolově, tak jsme oslovili přímo sokolovské školy. Překvapením pro nás bylo, že vítězný návrh vzešel od žáků 8. třídy 2. ZŠ Sokolov. Celé třídě jsme pak představili naše výjezdové stanoviště a možná to v některých vzbudí zájem o práci záchranáře, nebo lékaře. V současnosti pořizujeme dalšího Kodiaqa pro Karlovy Vary, tak se těším, že i zde padne nějaký originální název,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Došlé návrhy hodnotili zaměstnanci Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. Škodu Kodiaq bude od nynějška zdobit polep s vítězným jménem a obrázkem čmeláka. Systém rendez-vous funguje na principu setkávání dvou typů výjezdových skupin, a to skupin rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci. Osobní vozidlo s lékařem se k pacientovi často dostane rychleji než velký sanitní vůz. Zároveň jde o automobil, který je vybaven i pro zásahy v náročnějším terénu.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy