Sokolov: Začala rekonstrukce Atletické ulice (TV Západ)

Druhé největší sokolovské sídliště, Vítězná, prochází už řadu let postupnou obnovou komunikací a volných vnitrobloků. I v letošním roce se městu podaří přes složitou finanční situaci a škrty v rozpočtu, dokončit další z plánovaných projektů revitalizace lokality.

dezinfekce

"My jsme 1. března začali se stavebními pracemi, které bychom rádi měli do konce srpna či do září letošního roku hotové. V rámci těchto prací bude opravdu zrekonstruovaná celá Atletická ulice. Tzn., že dostane nový povrch. Samozřejmě tam dojde i k nutné výměně podloží. Celá částka stojí přes 6 milionů korun. Ale dobrá zpráva pro Sokolov je, a byl to i jeden z hlavních důvodů, proč jsme se i při ekonomických škrtech pustili do revitalizace a rekonstrukce této ulice, že více než 50 procent nákladů čerpáme z dotace z Ministerstva pro místní rozvoj, konkrétně z Programu oprava komunikací. Jak jsem již říkal, všechny práce bychom rádi stihli do září letošního roku. A právě proto, že obyvatelé sídliště Vítězná čeká díky této rekonstrukci trošku složitější dopravní doba. Tzn., že tam budeme muset řešit nějaké dopravní situace, tak jsme se rozhodli, aby to omezení obyvatelů sídliště Vítězná bylo co možná nejmenší, že ji budeme dělat na celkem tři etapy. Takže vždy dojde k částečnému uzavírání této rekonstruované ulice," popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Na sídlišti už zbývá jen několik menších projektů. Ty zásadní byly realizovány. 

"My jsme tam v přechozím období udělali rekonstrukce ulic Spartakiádní, kde přibyly desítky parkovacích míst, pak jsme šli také do ulice Sportovní, Vítězné. Udělali jsme tam víceúčelové hřiště. Na sídlišti Vítězná také vznikl takový odpočinkový prostor mezi jednotlivými domy. Myslíme si, že sídliště Vítězná prošlo za poslední necelé dvě volební období velkou změnou. Což ale neznamená, že bychom vzdali další zkrášlovaní našeho města. Naopak, v letošním roce se např. na sídlišti Michal mohou lidé těšit na to, že tam začneme budovat to slibované parkoviště, které bude v areálu vodárny. A poprvé v historii města nebo bude to určitě po dlouhé době, kdy si obyvatelé tohoto sídliště budou moci jakýmsi způsobem pronajmout parkovací místa," dodal Picka. 

Podrobný výčet všech projektů, ať už realizovaných či v plánu najdete na webu města www.sokolov.cz v sekci Odboru rozvoje města. 

https://www.sokolov.cz/urad/odbory/odbor_rozvoje_mesta/projekty/

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy