Sokolovsko: Vydejte se Po stopách Permoníčka

Proměňte léto ve hravé poznávání. Městský dům kultury Sokolov, příspěvková organizace připravil novou turistickou soutěž. Do zábavné putovní hry s názvem „Po stopách Permoníčka“ se může zapojit celá rodina, nebo jen parta kamarádů.

dezinfekce

Cílem je nalákat veřejnost na turisticky zajímavá místa a přivést je za poznáním sokolovského regionu. Vše se koná pod hlavičkou turistického portálu Kam po Sokolovsku.  

Pro letošní rok je vybráno 13 cílových bodů, které musí soutěžící navštívit a najít zde odpověď na položenou otázku. Například zjistí, jakou rostlinou je obrostlý sokolovský památník padlých vojáků v 1. světové válce nebo kolik Kamenů zmizelých se nachází ve Staroměstské ulici v Chodově. Odpovědi, stejně jako turistická razítka, zanáší do zápisníčku, který je od 4. června k vyzvednutí na vybraných místech. Naproti tomu zpětný odběr pak probíhá jen v Sokolovském infocentru. Ve hře jsou zajímavé odměny. Každý odevzdaný a správně vyplněný zápisníček se navíc dostane do závěrečného slosování o chytrý telefon. Ten do soutěže věnuje město Sokolov.

„Jde v podstatě o startovací ročník. Uvidíme, jak se nápad uchytí. Příští rok bychom chtěli cílovou mapu rozšířit a úkoly nastavit více interaktivně,“ komentoval novinku ředitel MDK Ladislav Sedláček.

Zápisníčky jsou k vyzvednutí v Sokolovském infocentru a na dalších místech, např. v informačních střediscích v Horním Slavkově, Chodově, nebo na Statku Bernard. Sběr vyplněných zápisníčků probíhá jen v Sokolovském infocentru, a to až do pátku 7. září 2018.

Další informace a pravidla soutěže najdete na stránkách zde.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy