Sokolov: Vítr odfoukl špatně zaparkované vozidlo

Strážníci Městské policie Sokolov mají měsíc co měsíc plné ruce práce s řešením nesprávného parkování, rušením nočního klidu nebo odchytem zatoulaných zvířat. Co ne zcela obvyklého je například zaměstnalo při výkonu služby v uplynulých týdnech?

dezinfekce

Muž si ustlal v popelnici
Nepříliš obvyklé místo pro spánek si vybral jeden sokolovský bezdomovec. V kontejneru na tříděný odpad vedle Hornického domu ho objevil personál MDK. Muž si pro odpočinek vybral kontejner s papírem, ale strávit noc v tomto „hotelu“ mu dopřáno nebylo. Přivolaní strážníci ho odkázali na jinou ubytovnu.

Zvědavého muzejníka si lidé spletli s lupičem
Údajné vloupání do bývalého skladu zeleniny a ovoce v Husových sadech oznámila jedna z občanek na služebně městské policie. Že prý se tam snaží dostat nějaký muž pomocí páčidla. Hlídka strážníků tady na muže narazila. Ukázalo se však, že to byl pracovník Ústeckého muzea a chtěl se pouze podívat po okolí. Žádné páčidlo ani jiný nástroj, který by mu mohl ke vloupání do objektu pomoci, u sebe neměl. Dveře a zámky objektu nebyly poškozeny a lustrací u Policie ČR bylo zjištěno, že muž není v seznamu osob, po nichž se pátrá.

Potyčky u Hamburku a Casina
Že po konzumaci alkoholu některým lidem narostou svaly i sebevědomí a ztratí zábrany, potvrzují potyčky u dvou podniků. Strážníci byli povolání k hromadné rvačce před diskotékou Hamburk, kde už zasahovala Policie ČR, která si poté i případ převzala. Další šarvátka se strhla v Star Areně Casinu. Obsluha zavolala městskou policii, že do podniku přišli dva velmi opilí muži, kteří jsou vulgární, nehodlají předložit obsluze doklady potřebné k registraci a snaží se fyzicky napadnout hosty sedící na baru. Dva štamgasti se je snažili uklidnit a nakonec se všichni vypotáceli ven, kde došlo ke strkanici a potyčce. Na místo dorazila hlídka MP a policisté. Nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku, nikdo z účastníků nechtěl nic oznamovat. Dva muži byli vykázáni z místa a ostatní hosté se přesunuli zpět do podniku.

Po pár pivech zapomněl, kde vlastně bydlí
Na linku 156 volala žena, že v jejich domě zvoní na zvonky muž, který je nějaký zmatený. Hlídka se vydala na místo a zvonícího muže tady odchytila. Své počínání vysvětloval strážníkům tím, že prý byl na srazu přátel, kde si dal pár piv a šel domů. Evidentně však po těch pivech zapomněl, kde vlastně bydlí. Protože byl schopen chůze, nasměrovali ho strážníci na správnou adresu a odeslali domů.

Vítr odfoukl špatně zaparkované vozidlo
Poněkud kuriózní průběh mělo řešení špatně zaparkovaného automobilu ve Švabinského ulici, který byl odstavený v šikmém stání a neponechával průjezd ostatním vozidlům. Protože se hlídce nepodařilo majitele kontaktovat, rozhodla o odtahu. Při čekání se ale po silném poryvu větru vozidlo najednou rozjelo z kopce směrem ke služebnímu vozu strážníků. Těm se naštěstí podařilo rozpohybované auto zastavit a odtlačili ho zpátky na místo, kde stálo. Odtah odvolali a na kolo neposlušného vozidla nasadili „botičku“.

Chudák kočka visela z okna
Hluk v bytě a kočka visící z okna bytu ve Svatavě. Takové oznámení přijali strážníci na linku 156. Údajně se jedná o zdrogovaného muže, který se ke kočce chová nepěkně dosti často. Společně s městskou policií na místo přijela i hlídka PČR. Muž po otevření bytu hlídce vysvětlil, že se mu kočka dvakrát místo do záchodku pokálela mimo něj a v záchvatu vzteku ji honil po bytě. Kočka se mu schovala pod postel a hluk způsobil právě šoupáním a mlácením do postele. Potom kočku hodil ven za okno na parapet. Za incident se omluvil s tím, že se nebude opakovat. Podle sousedů se toto děje každou sobotu ráno. Proto byli informováni, aby v případě potřeby opět zavolali na linku 156 nebo 158.

Parkoviště není hřiště
Kde si zasportovat, když je venku ošklivé počasí a prší? Čtyři kluci to vyřešili po svém a na koloběžkách se proháněli v dolním patře parkoviště sokolovské nemocnice. Jenomže parkoviště není hřiště a majitelé zaparkovaných aut by z těchto koloběžkářů asi příliš nadšeni nebyli. Kluci se naštěstí vozidlům vyhnuli, takže žádná škoda nikomu nevznikla. Přivolaná hlídka MP kluky pučila, kde mají jezdit a z parkoviště je vykázala.

Opilá žena si chtěla v autě jen odpočinout
Operátor kamerového systému hlídku upozornil na opilou ženu, která si krátce po půlnoci otevřela auto na parkovišti a nastoupila do něj. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o majitelku vozu, která jim tvrdila, že s ním nikam nepojede. Jen si v něm chtěla údajně odpočinout. Hlídka slečnu upozornila na možné protiprávní jednání, kdyby chtěla s vozidlem odjet.

Bezdomovci se zabydleli pod tobogánem
Za místo dočasného pobytu si několik lidí bez domova vybralo místo u krytého bazénu, kde z něj vychází mimo interiér část tobogánu. Bohužel, jak u nich bývá obvyklé, nechali tady po sobě pořádný nepořádek. O úklid prostoru se postarali pracovníci společnosti Sotes.

Z výkopu ve městě unikal plyn
Z výkopu mezi panelovými domy naproti bistru „U Toma“ je cítit plyn, oznámila volající na linku 156. Hlídka strážníků na místě zjistila, že zde plyn opravdu uniká. Naštěstí se ukázalo, že se na opravě plynového potrubí už pracuje a únik bude opraven v co nejkratší době. Únikem nebyl nikdo ohrožen na zdraví a nehrozila ani větší škoda na majetku.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy