Sokolov: Většina garáží z Jižního lomu konečně zmizela

Podstatná část plánu, a to odstranit opuštěné a zchátralé garáže z lokality Jižní lom, je splněna. Zlikvidovala je za přibližně 2,3 milionu korun společnost Bio Systém, vybraná v zadávacím řízení. Zmizelo na 130 garáží, které v uplynulých letech město vykoupilo od jejich vlastníků při ceně 10 000 korun za garáž. Na místě zůstalo ještě kolem čtyř desítek garáží.

dezinfekce

Demoliční četě zatím unikly garáže, jejichž majitelé je dosud nechtěli prodat, nebo se jejich uživatele prozatím nepodařilo dohledat. Předpoklady některých vlastníků, že za cenu nabízenou městem neprodají a spekulují o jejím navýšení, jsou ale zcela mylné. Téměř celá plocha, na které jsou garáže postaveny, se nachází v záplavovém území stoleté vody. Nelze tu tedy stavět žádné trvalé objekty. Město do budoucna plánuje, že by na území po odstraněných garážích vznikl revitalizovaný prostor podobný tomu, jaký je za Krejcarovou lávkou. A především hodlá tímto způsobem zrušit lokalitu, kde vznikají černé skládky a stahují se sem lidé bez domova.

Demoliční firma provedla postupné odstraňování garáží po jednotlivých řadách, neodstraněné garáže byly zkontrolovány a poté odborně zabezpečeny proti případnému poškození při provádění demoličních prací. Hledání firmy, která se demolice ujala, nebylo úplně jednoduché. Do vyhlášeného zadávacího řízení se přihlásily tři společnosti, ale žádná nebyla schopná akceptovat původně nastavenou cenovou hladinu. První řízení tak bylo zrušeno a úspěšné bylo až to druhé. 



Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.08.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy