Sokolov: Veřejné zakázky města byly vyhodnoceny jako nejlepší v kraji

Proběhl již 11. ročník celorepublikového průzkumu zindex.cz, který hodnotí praxi zadávání veřejných zakázek. S pomocí reálných dat měří, jak konkrétní úřad postupoval transparentně, hospodárně a zda mu nevznikla ekonomická rizika.

dezinfekce

V rámci hodnocení veřejných zakázek se Zindex zabývá deseti faktory, a to například počtem nabídek, koncentrací a názorem dodavatelů, kvalitou dat na profilu atd.

Karlovarský kraj jako takový dopadl nejhůře, ale analytici se také v rámci hodnocení zabývali i jednotlivými radnicemi. Sokolov se mezi menšími městy umístil na 12. místě v republice (z celkového počtu 218 měst). Dle analytiků má sokolovská radnice v hodnoceném profilu relativně nízkou chybovost. Zakázky nejsou nadměrně měněny a rušeny, což pomáhá konkurenci.

V průzkumu se hodnotily například zakázky: Novostavba pobytového zařízení se zvláštním režimem, Parkoviště u vodojemu, Městská knihovna Sokolov, Víceúčelová městská stezka Sokolov a další.

"Je to dobré ocenění za práci všech úředníků odboru rozvoje města,” uvedla vedoucí odboru rozvoje města Ing. Kateřina Klepáčková.

Zdroj: Město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy