Sokolov: Velké parkoviště u Bohemie bude mít osvětlení i kamery (TV Západ)

Město Sokolov dokončuje přípravu projektu velkého záchytného parkoviště v areálu Bohemia. V současné době je v místě poblíž garáží písková plocha, kterou nahradí plnohodnotné parkovací stání. Na ty má navázat také heliport, jenž vznikne ve spolupráci s dalšími subjekty.

dezinfekce

„My už dlouhodobě uvažujeme o tom a teď to začneme realizovat, že tu pískovou plochu, která byla mnohdy opravdu technicky na tom špatně, protože tam docházelo k propadům, to byl možná jeden z důvodů, proč nebyla využívána tak moc, jak jsme chtěli. Tak jsme se rozhodli, že tuto plochu úplně dáme do jiného stavu. To znamená, bude z toho oficiální parkoviště včetně nějaké asfaltové příjezdové komunikace. Budou tam stání pro automobily, které chceme aby byly příjemné nebo vlídné i k tomu, co se děje. To znamená, že aby uměli vsáknout dešťovou vodu. No a samozřejmě to parkoviště bude nejenom pod kamerovým systémem, bude i pod veřejným osvětlením, což je také novinka. A my kromě toho, že se dokončuje projektová dokumentace na samotné parkoviště, tak už teď děláme opatření v tom, že se připravujeme na přeložky elektro sítí. To znamená, že už teď se připravujeme na napojení veřejného osvětlení. Pokud vše dobře dopadne, tak vedle parkoviště, ze kterého se bude sjíždět na tuto plochu, tak bude i úplně nový heliport, na kterém se chceme podílet ještě ze Sokolovskou uhelnou a také s Penta Hospitals, to znamená s nemocnicí A myslíme si, že to jsou všechno změny, které, za prvé zjednoduší tu dopravní situaci tady u nás ve městě, protože z toho parkoviště do středu města je to zhruba 500 metrů a za druhé i ta plocha pro přistávání vrtulníků a transport pacientů tak bude mít mnohem lepší parametry než ta stávající,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Projekt, počítající se zřízením více než stovky parkovacích míst, je v současné době ve fázi zpracovávání dokumentace za 430 tisíc korun. Město chce stavbu realizovat v příštím roce. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy