Sokolov: Ve městě vznikají další podzemní kontejnery (TV Západ)

Podzemní kontejnery na komunální a tříděný odpad se postupně objevují i v Sokolově. Město v poslední době hledá možnosti jak zřídit více než dvacítku míst, aby se vyplatilo pořídit sběrné vozidlo.

dezinfekce

"My jsme se inspirovali ve městech, kde již tento vývoz, způsob nakládání s odpady funguje. Tzn., abychom nechodili daleko, tak Cheb touto cestou jde a Kraslice se touto cestou vydávaly. Takže jsme se zamysleli, jestli není na čase opravdu kontejnery na separovaný odpad dávat tzv. pod zem. Výhod je několik. Na pohled to určitě vypadá mnohem lépe. A jak z okolních měst vidíme, tak i ten pořádek kolem se udržuje mnohem lépe. Protože město Sokolov historicky s touto variantou nepočítalo, tak společnost SOTES na to  není připravena, a to ani co se týče techniky. Takže budeme muset zakoupit auto, které bude umět vysypávat tyto kontejnerové nádoby. To se samozřejmě musí vyplatit. My počítáme, že pokud již budeme mluvit o 60 kontejnerech na separovaný odpad, tak už to ekonomickou logiku má. Tzn., že jsme se touto cestou pomalinku vydali. Tři místa do konce roku budeme mít připravena na osazení těmito kontejnery. A samozřejmě pokračujeme dále. Pokud kreslíme nějaký investiční záměr města, ať jde o parkování, rekonstrukci zeleně či komunikace jako takové, tak se snažíme dopředu počítat s tím, že tam ty podzemní kontejnery budou. Těch míst máme vytipováno deset. Dalších 19 míst máme vytipováno na samostatný projekt, kdybychom chtěli podle zkušeností nejen nás, ale zejména firmy, která nám zajišťuje vývoz, tzn. SOTES Sokolov, tak bychom chtěli tyto realizovat jako samostatný projekt, požádat o dotaci a to třeba včetně nákupu vozidla – techniky, která nám tyto kontejnery bude vyvážet. Ovšem vše musíme dělat v těsné součinnosti se síťaři, protože nemůžeme plánovat místa a nemohli jsme je projektovat všude, kde by si je obyvatelé města třeba představovali nebo kde bychom si je představovali my. Všechno je v návaznosti na množství a počet sítí, které jsou v zemi umístěné, tak, aby samotný zásah pro nás nebyl náročný," vysvětlil stav místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Rozsáhlý projekt, který má město k dispozici, nyní bude postupně realizovat. Vše se odvíjí od finanční situace města, ale také sladěním s plánovanými opravami v místech, kde se mají kontejnery osadit. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy