Sokolov: Ve městě se sešel Svaz postižených civilizačními chorobami

V březnu se uskutečnilo tradiční setkání přátel a členů Svazu postižených civilizačními chorobami. Ve velkém sále Hornického domu se sešly desítky lidí. Pravidelným hostem byla místostarostka Renata Oulehlová. Přítomné tentokrát pozdravila i hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

dezinfekce

Předsedkyně Mariana Šmídová seznámila účastníky s proběhlými i plánovanými aktivitami, jako jsou rekondiční pobyty, nebo tradiční turistické pochody. Slovo předala i přítomným hostům. Jako první promluvila hejtmanka Jana Vildumetzová.

„Velmi oceňuji vaše aktivity, které zlepšují život nejen starším lidem, ať už jde o rekondiční pobyty, nebo výlety,“ pověděla hejtmanka.

Dále připomněla přítomným využití Senior pasu, se kterým senioři mohou čerpat různé výhody. Ať už při nákupu léků, zdravotních pomůcek, nebo návštěvě divadla.

Následně hovořila místostarostka Renata Oulehlová, poděkovala hejtmance za spolupráci s Karlovarským krajem. Například při řešení bujícího obchodu s chudobou ve městě, nebo investicemi do oprav a budování komunikací. Obě následně projevily podporu společnosti Sokolovská Uhelná, a.s., když čelily dotazu přítomných hostů, ohledně zplyňování kalů z Ostravy. Důvěřují nejen společnosti, ale rovněž technologii, která jako jediná v Evropě dokáže odpad ekologicky zlikvidovat.

Vždyť i představitelé společnosti tady žijí se svými rodinami, prostředí jim není lhostejné. Měli bychom být vděční za investice, např. do sokolovské nemocnice, a celkově za péči o region, který se v tomto případě týká i péče o životní prostředí až na ostravsku," podotkla místostarostka Renata Oulehlová. 

Dále se hovořilo o nominovaném Senior Expresu na ceny MOSTY, kterou uděluje Národní rada osob se zdravotním postižením, nebo o plánovaných kulturních akcích. Místostarostka pozvala na výroční vyhlašování ankety Osobnost města 2017, kam mají diváci každý rok vstupné zdarma. Hostem letošního předávání cen v městském divadle je zpěvák Jakub Smolík. Přítomní se následně věnovali volné zábavě.

O tom, že projekt Senior Taxi je nominován na cenu MOSTY 2017 jsme vás informovali zde.



Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.04.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy