Sokolov: Projekt Senior Taxi je nominován na cenu MOSTY 2017 (TV Západ)

Národní rada osob se zdravotním postižením České republiky představila nominace na cenu MOSTY 2017 ve čtyřech kategoriích. Ocenění se uděluje aktivitám a projektům, které významně přispívají ke zlepšení postavení osob se zdravotním postižením ve společnosti.

dezinfekce

Z našeho kraje mají šanci získat jednu z hlavních cen dva projekty. 

Prvním je projekt Kino bez bariér, který poskytuje pomoc a asistenci vozíčkářům během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Projekt Vám nabízí informační servis, ubytování s bezbariérovým přístupem, rezervace a vstupenky zdarma pro hosty projektu a jejich doprovod, asistenční servis, dopravu v Karlových Varech a okolí zdarma, ale i parkování u hotelu Thermal a bezbariérová kina. Projekt běží od roku 2000 a je s ním počítáno i v letošním roce. Festival v tomto roce začíná 29. června a končí 7. července.

Druhým projektem je nízkonákladová dopravní služba pro starší a handicapované občany Sokolova s názvem Senior Taxi. Služba je určena občanům s trvalým pobytem na území města Sokolova nad 70 let nebo dospělým osobám vlastnícím průkaz ZTP, ZTP/P. Doprava probíhá jen po Sokolově. Dotyčný může využít službu nanejvýš 20 krát za měsíc a nejpozději dva dny předem ji objednat. Za jednu jízdu zaplatí jen 15 korun. 

Výsledky ceny MOSTY 2017 budou slavnostně vyhlášeny a ceny uděleny 22. března 2018 v Praze.

http://www.kinobezbarier.cz/

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy