Sokolov: Ve městě by mohla stát nová sportovní hala

Představení dokončené studie nové moderní víceúčelové sportovní haly bylo hlavním tématem společného jednání, jehož se na krajském úřadu zúčastnili sokolovská starostka Renata Oulehlová a Pavel Janus, ředitel Integrované střední školy technické a ekonomické.

dezinfekce

O možnosti postavit halu hovořili s hejtmanem Petrem Kulhánkem a Jindřichem Čermákem, radním pro oblast vzdělávání, školství a mládeže, tělovýchovy a sportu.

Nová víceúčelová hala by nahradila už letitou halu ISŠTE, která svými parametry dávno nevyhovuje. Starostka Renata Oulehlová proto požádala hejtmana o schůzku, která měla nastínit, zda by Karlovarský kraj považoval projekt na stavbu nové haly za reálný. Hala totiž patří ISŠTE a zřizovatelem školy je právě kraj. Město Sokolov ovšem výstavbu nové haly podporuje, protože by sloužila i mnoha místním sportovním klubům.

"Reakce představitelů kraje na studii nové haly, která by vznikla na místě původní, byla pozitivní. Studie se jim líbila a projekt má jejich podporu. Pokud by vše šlo hladce, mohla by být nová sportovní hala v Sokolově dokončena už v roce 2023," uvedla starostka.

V hale se dvěma objekty by mohly na hřišti odpovídajícím požadovaným parametrům hrát své soutěže florbalisti, volejbalisti i basketbalisti. Své zázemí by tady našli rovněž boxeři, vzpěrači a další sportovci.

"O tomto projektu se začalo debatovat zhruba před třemi roky a už tehdy Sokolov oznámil, že by se na stavbě haly finančně podílel. To platí i v současnosti, kdy je hotová studie a máme velkou naději, že se hala bude skutečně stavět," dodala starostka Renata Oulehlová.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy