Sokolov: V ulici Pionýrů vznikne 23 parkovacích míst (TV Západ)

Vozovky v zadním traktů domů v sokolovské ulici Pionýrů jsou v současné době v dožilém asfaltovém betonovém povrchu. Mnohokrát opravovaná komunikace se dočká stavebních úprav a vzniknou také parkovací místa.

dezinfekce

"Ulice Pionýrů je již dlouhodobě dopravně přetížená. Musíme říci, že i dlouhodobě také slibujeme místním obyvatelům, že s touto situací něco uděláme. Jsme moc a moc rádi, že se konečně vše podařilo. Ve výběrovém řízení jsme vysoutěžili stavební firmu, která koncem měsíce srpna začne provádět stavební úpravy. Během stavebních úprav nově vznikne 23 parkovacích míst. Tzn., že zde místa nejen přibudou, ale budou opravdu krásně upravená a oficiální. Kromě toho je součástí zakázky této akce také to, že schováme, jak již plánujeme na mnoha místech v Sokolově, kontejnery na tříděný odpad pod zem – půjde o podzemní kontejnery. Akce, pokud vše půjde podle našeho plánu a předpokladu, bude trvat tři měsíce. Na konci listopadu letošního roku by vše mělo být hotovo. Předpokládáme, že náklady, které jsme vysoutěžili, zůstanou na stejné výši i úrovni, a to 3 miliony 402 tisíc korun. Jak jsem již říkal, dojde nejen k zlepšení dopravní situace pro samotné obyvatele, ale druhým významným důvodem, proč jsme se do této akce pustili, je fakt, že stojíme vedle mateřské školy v ulici Pionýrů. Tzn., že každé ráno a odpoledne zde dochází k nárůstu počtu aut, protože většina rodičů vozí děti do školky. Pak je také osobními auty vyzvedávají. I oni určitě uvítají tu změnu, která tady nastane," popsal zakázku místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Celou částku město zaplatí ze svého rozpočtu. Stanoviště pro podzemní kontejnery už po městě pomalu vznikají, a až jich bude dostatečný počet, technické služby SOTES pořídí svozový vůz a osadí hnízda nádobami. Jedno z míst už je nyní v nedávno rekonstruované ulici Nábřeží Petra Bezruče.   


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy