Sokolov: V areálu Baníku běží několik investičních akcí (TV Západ)

Hned několik investičních akcí v současné době probíhá ve sportovním areálu Baník Sokolov. Místo je centrem, kde se kromě fotbalových hřišť, hokejové haly a tenisového klubu nachází také skatepark nebo multifunkční hřiště.

dezinfekce

Chystá se také oprava části konstrukce střechy zimního stadionu, kterou dlouhodobě trápí zatékání.

„To je věc, která nás tady trápí již dlouhodobě. Někdy mi to přijde, že je to až nekonečný příběh. Nicméně doufáme, že v současné době se opraví další část, což jsou tzv. Y nosníky, které jsou na té velké velké střeše, která zakrývá zimní plochu. Museli jsme přistoupit k této opravě, protože se tam tvořily nějaké kondenzáty, prosakovala tam voda a v současné době máme vysoutěženého zhotovitele s tím, že my jsme předpokládali, že ta částka bude kolem milionu čtyři sta tisíc. Podařilo se nám vysoutěžit o sto tisíc méně, takže by měla začít teď realizace zateplení,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Práce na zateplení profilů budou probíhat v době, kdy je rozpuštěný led, tedy během května až července. Další akce se týká zdejších fotbalových šaten.

„Dále je důležité říci, že se blížíme do finále i zateplení šaten FK Baník fotbalistů. Takže se bude zateplovat, budou se tam vyměňovat okna. No a v neposlední řadě jsme se dohodli, že vybudujeme nové skateparkové hřiště, které bude vedle toho stávajícího, které tam je. Tam jsou ty U rampy a jezdí tam jak lidé na skejtu, tak tam jezdí na koloběžkách. To jsou zejména ti mladší. A z toho důvodu jsme se rozhodli, že se budeme snažit oddělit ty koloběžkách a ty klasické skejťáky. Takže na nevyužívané ploše nebo respektive bývalém hřišti tenisovém, který tam je, tak vybudujeme tento prostor a to budou opravdu překážky pro ty skejťáky, takové ty složitější překážky. Bude tam rovina, budou tam různá zábradlí, na čem se teď hodně jezdí a tady bychom počítali, že bychom to mohli vybudovat někdy od měsíce července do měsíce listopadu,“ doplnil Kubis. 

Viditelným projektem je také retence dešťových vod za 11 milionů korun, kde město získalo dotaci 7,5 milionu. Jedná se o střechu fotbalové tribuny, kde má být instalována nádrž o objemu 26 metrů krychlových. Ze všech střech zimního stadionu, ubytovny a fotbalových šaten bude svedena dešťová voda do podzemní železobetonové nádrže o objemu 300 metrů krychlových.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR