Sokolov: Týden v teniskách začíná v neděli (TV Západ)

Přípravy na třetí ročník sportovně pohybové akce Týden v teniskách v Sokolově vrcholí. Od neděle 17. června se rozjede celá řada akcí, která má za úkol rozpohybovat celé město.

dezinfekce

„V neděli máme Den cyklostezky Ohře. Akci děláme my, jako Městský dům kultury, ve spolupráci s Karlovaským krajem. Na Starém náměstí budeme pořádat happening pro cyklisty. Budou zde i stany, kde si budou moci nechat seřídit kola a podívat se, co a jak. Hlavně nám jde ale o to, aby se tam udělalo velké setkání cyklistů a oslavili jsme cyklostezku Ohře,“ popsal ředitel pořádajícího MDK Sokolov Ladislav Sedláček.

Od 14 hodin bude pro děti na Starém náměstí ve spolupráci s BESIPEM připravena jízda zručnosti nebo program Porcelánové školičky. 

„V pondělí máme sportovní den pro mateřské školy. Ten bude v Domě dětí a mládeže od devíti hodin zhruba do dvanácti. V úterý máme sportovní den pro seniory a zdravotně a tělesně postižené. Ten bude opět v Domě dětí a mládeže od devíti do dvanácti hodin. Ve středu si dáváme volno. Ve čtvrtek nás čeká velká akce - Školympiáda,“ prozradil Sedláček.

Akce se zúčastní pět Základních škol, sokolovské gymnázium a škola z německého Klingenthalu. 

„Účast máme zhruba 700 aktivně soutěžících dětí. Budeme mít dvanáct disciplín. V podstatě nám nejde o to, aby někdo zvítězil, ale o to, aby se děti zúčastnili a zasportovali si. Bereme to jako takovou hezkou událost, aby se děti pobavili, ale jak to pak vždy dopadá, tělocvikáři to samozřejmě budou brát velmi prestižně a děti také. Bude tam spousta nervů, emocí, ale pro nás je prvořadé, aby se všichni zúčastnili,“ ubezpečil ředitel.

Vrcholem celého týdne bude víkendový program s názvem Hurá prázdniny v areálu Bohemia. 

„V pátek začínáme v šest hodin koncertem. Budou zde regionální kapely. To bude takové zahřívací kolo před sobotou. V sobotu začínáme tím, že v jedenáct hodin máme tradiční, již šestý ročník, sokolovského čtvrtmaratonu. Ten bude od jedenácti hodin zhruba do půl jedné. Od dvou hodin bude ze Starého náměstí Barevný běh – to je úplná novinka. Očekávám obrovskou účast. Délka Barevného běhu je 3,2 km. Není se třeba vůbec bát, dá se to i projít. Když budou chtít rodiče s dětmi, tak tam nemáme věkové omezení. Máme tam tedy doporučený věk, ale to je pro dítě od dvanácti let, kdyby šlo samostatně. To skončí někdy kolem půl čtvrté a od půl čtvrté do šesti do večera bude obrovská taneční párty na Starém náměstí. V areálu Bohemia bude Den s Policií ČR. Ten začne ve dvě hodiny. Bude tam zhruba 200 aktivních policistů - ukázky pořádkové jednotky, vrtulník, slaňování, zásahová jednotka, spousta policejní techniky. To skončí v šest hodin,“ vyjmenoval Sedláček.

Mezitím se pro rodiče s malými dětmi uskuteční oblíbená Stezka skřítka Sokolníčka. Na trase s deseti stanovišti získá každé dítě drobné sladkosti. 

V šest večer proběhnou tři koncerty kapel, jejichž vrcholem bude Škwor. Od 22:45 se utkají týmy z Polska, Slovenska, Německa a České republiky o nejlepší ohňostroj. 

Všechny akce budou bez vstupného. Platit se bude pouze 150 korun startovné na čtvrtmaratonu a Barevném běhu a 30 korun na Stezce skřítka Sokolníčka.

„Registrovat na čtvrtmaraton se mohou na stránkách www.sokolovskyctvrtmaraton.cz. Ta samá registrace je i na Barevný běh. Obě věci jsou na jedněch webových stránkách,“ dodal Sedláček.

Mapy a další podrobné informace najdete také na sociálních sítích sokolovského čtvrtmaratonu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy