Sokolov: Téměř 5 desítek nových bytů získá nájemníky (TV Západ)

Sokolovská radnice začíná v těchto dnech přijímat přihlášky do veřejné soutěže na obsazení bytů v bývalém hotelu Ohře, jehož nákladná přestavba již vstupuje do závěrečné fáze.

dezinfekce

Zájemci o bydlení v nových luxusních bytech ale musí počítat s tím, že zaplatí trojnásobek základního nájemného, tedy 47,37 korun za metr čtvereční obytné plochy. 

Výše nájemného se bude v jednotlivých bytech o velikostech od 48 do 119 metrů čtverečních pohybovat v rozmezí 2273 až 5637 korun. V objektu bývalého hotelu vzniká celkem 48 bytových jednotek, ale ve veřejné soutěži jich k pronajmutí je nabízeno pouze 45. 

"Protože dva budou zvláštního určení, bezbariérové a disponovat s nimi bude Odbor sociálních věcí a zdravotnictví pro postižené a jeden bude určen pro domovníka a bude s ním disponovat Sokolovská bytová," upřesnil starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Z podmínek veřejné soutěže, které stanovila městská Rada, vyplývá také například to, že přednost budou mít ti zájemci, kteří zároveň městu vrátí stávající nájemní byt a určitou výhodou může být také trvalé bydliště ve městě. Zájemci o nové bydlení, z nichž každý může usilovat o více bytů najednou, se mohou hlásit na Odboru správy majetku místní radnice, kde obdrží přihlašovací formulář, který pak musí nejpozději do 8. března 11 hodin odevzdat.

Po tomto datu doporučí Odbor Radě města komu má byty přidělit, ale konečné rozhodnutí bude v kompetenci samotných radních. 

"Počítáme, že do konce března bude kolaudace a duben květen, nejpozději v červnu, ale to je nejzazší termín, nastěhování nájemníků," dodal místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Náklady na rekonstrukci bývalého hotelu Ohře, jehož přízemí obsadí lékařské ordinace a prodejna zdravotnických pomůcek, mají podle posledních odhadů dosáhnout necelých 80 milionů korun a město je z podstatné části financuje prostřednictvím hypotečního úvěru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy