Sokolov: Synthomer se opět stal bezpečným podnikem

Prestižní osvědčení Bezpečný podnik bylo uděleno už poosmé sokolovské chemičce Synthomer. I přesto, že firmy v České republice stále čelí ekonomickým těžkostem v důsledku pandemie COVID-19, mnohé se zapojily a pro bezpečnost zaměstnanců ve svých provozech udělaly něco navíc nad rámec zákonem stanovených povinností.

dezinfekce

„Jsme opravdu hrdí, že jsme osvědčení získali poosmé a navíc v tomto náročném období. Bezpečnost zaměstnanců v našem sokolovském závodě, celosvětové skupině Synthomer a obecně v chemickém průmyslu je absolutní prioritou. Od počátku roku jsme například realizovali úpravu čistící místnosti zařízení používaných na Disperzích. Pro ještě větší důraz na bezpečnost, jak personální, tak procesní, byla zavedena pravidelná setkání managementu společnosti se směnami přímo na pracovišti, tzv. safety walky (bezpečnostní pochůzky), při kterých management poslouchá názory zaměstnanců v provozu. Zaměstnanci mají možnost se otevřeně vyjádřit k podmínkám na daném pracovišti, ale také diskutovat pravidelně s vedením společnosti nejen o bezpečnosti,“ vysvětlil  ředitel oceněné společnosti Synthomer a. s. Ing. Milan Brejchal.

„Chceme být bezpečnou firmou pro naše zaměstnance stejně jako pro město Sokolov, kde náš závod sídlí,“ dodal  vedoucí oddělení bezpečnosti a životního prostředí Ing. Michal Šulc.

Program „Bezpečný podnik,“ který vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR a Státní úřad inspekce práce, umožňuje právním subjektům – zaměstnavatelům, kteří se rozhodnou do programu zapojit, zavedení systému řízení BOZP, který odpovídá nejen českým předpisům, ale též požadavkům uplatňovaným v zemích EU. Toto ocenění je vyhlašováno vždy v říjnu a v květnu.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy