Sokolov: Symfonici rozezněli sídliště Michal (TV Západ)

Sokolovské sídliště Michal se ve čtvrtek 10. června večer rozeznělo tóny klasické hudby. Karlovarský symfonický orchestr přijal pozvání města Sokolov a před Základní školou Švabinského odehrál téměř hodinový koncert složený z úryvků operních melodií českých i světových.

dezinfekce

"My jsme moc rádi, že se můžeme takto rozprostřít více po regionu. Je to v rámci akce Hraju za Vary, kterou jsme v loňském roce po jarní uzávěrce pandemie zprovoznili. A mělo to takový ohlas, že v ní pokračujeme i letos. Chceme ji uchovat i nadále takto po regionu. Je to skvělé, že se to podařilo rozšířit," uvedla ředitelka KSO Michaela Káčerková. 

"Jsme právě svědky koncertu Karlovarského symfonického orchestru úplně poprvé v historii Sokolova a netradičně na sídlišti Michal. Je to úžasné a i účast lidí je výborná. I to, jak lidé koukají z oken. Je to prostě něco netradičního a hlavně něco, co nám strašně dlouho chybělo," dodala s vděčností k hudebníkům starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Koncertní těleso přijelo do Sokolova v plné síle a pod taktovkou sokolovského dirigenta Petra Popelky předvedlo skvělou show. 

"Muzikanti jsou úplně úžasní a uvědomují si, jak je skvělé jít takto lidem naproti zvláště v době, kdy to nešlo v sálech," pozvala zájemce Káčerková. 

V repertoáru se objevily Slovanské tance Antonína Dvořáka i části Smetanovy Prodané nevěsty. Zazněly tóny Mozartovy Figarovy svatby i Bizetovy Carmen. Velký aplaus si vysloužily ukázky ze suity Peera Gynta či Uherského tance Johannese Brahmse. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy