Sokolov: SUAS nabídla městu další tři domy ke koupi (TV Západ)

Nabídku na odkup dalších tří domů obdrželo město Sokolov od společnosti Sokolovská uhelná. V březnu jsme informovali o jiné nabídce, kterou město akceptovalo a získalo tak trojici domů za 4,8 milionu korun. Ty chce nechat postupně zdemolovat a na místě postavit parkoviště.

dezinfekce

„Dostali jsme další nabídku na možný odkup objektů, které Sokolovská uhelná koupila od společnosti LB Soukenická z Liberce. Jedná se o tři objekty. Jeden v ulici Svatopluka Čecha, další v ulici Divadelní a poslední v Hornické ulici. Po krátké diskuzi doporučuje Rada zastupitelstvu tyto objekty koupit. Částka by se měla pohybovat kolem 6 milionů korun. V podstatě se sestává ze stejné částky, za kterou Sokolovská uhelná tyto objekty kupovala, plus několik procent transformační náklady, které s tím měla. Čili město Sokolov, kdyby reflektovalo na původní nabídku, tak proti této částce nic netratí, zůstává prakticky na stejné výši, jako bylo předloženo na zastupitelstvo již někdy před rokem a půl. Co se týká samotného nakládání s objekty – nebude docházet k demolicím tak, jako v té první vlně, protože se jedná o objekty, které jsou v lepším stavu, a je možné je využít do budoucna buď na rozšíření bytového fondu nebo na nějaké kanceláře, příp. u objektu v Divadelní ulici i na možné rozšíření internátu pro budoucí policejní a vojenskou školu,“ vysvětlil místostarosta Sokolova Karel Jakobec. 


Domy jsou neobydlené, mají zazděné výplně ve spodních patrech, aby nelákaly vandaly. Nabídkou s cenou ve výši 4,9 milionu korun bez DPH se bude zabývat Zastupitelstvo města ve čtvrtek 25. června. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy