Sokolov: Strážníci pomáhají startovat občanům auta (TV Západ)

I letošní zimu poskytují strážníci v Sokolově pomoc spoluobčanům v nesnázích při startování aut v mrazivých dnech. Chladné lednové počasí si vyžádalo několik desítek výjezdů.

dezinfekce

„Funguje to tak, že občané samozřejmě volají na 156. A kdo volá? Řekl bych, že je to průřez, je to spoustu lidí. Mohu říci, že průměr nyní za leden máme tři auta denně. Někdy se stane, že odmítneme. Ale není to odmítnutí, že bychom jim řekli, že na ně nemáme čas. Spíše říkáme lidem, že hlídka je na nějakém výjezdu a musí počkat do hodiny. Do hodiny se tam určitě zastavíme a pomůžeme jim nastartovat. Používáme boostery, velkokapacitní, jsou to opravdu baterie, které nastartují i náklaďák,“ popsal velitel Městské policie Sokolov Radek Neděla. 

Většinou se podaří nastartovat zamrzlé auto bez větších potíží. Někdy však závada není v autobaterii.  Strážníci se v posledních měsících věnují také dalším činnostem vyplývajícím z probíhající pandemie covid-19.

„Ta doba, doba kovidová, opravdu přinesla spoustu jiných věcí. Činnost Městské policie už není jen prevence samotná a nebo ochrana veřejného pořádku, které je naše gró, ale nyní se věnujeme, někdy od poloviny října, co vznikla odběrová místa pro nemoc Covid-19, tak tam opravdu denně jsme. Slouží tam dva strážníci,“ potvrdil Neděla. 

V prvních únorových dnech letošního roku došlo k oblevě, takže výjezdy trochu opadly. Nicméně zima ještě neřekla své poslední slovo a ledovka, která nejen náš region postihla v závěru uplynulého týdne, ještě sokolovské strážníky hodně prověří.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy