Sokolov: Strážníci čtyř měst budou spolupracovat (TV Západ)

Strážníci ze čtyř měst v kraji budou od června letošního roku spolupracovat na zajištění pořádku na vybraných akcích v regionu. Smlouva, která bude prozatím platit do konce letošního roku, umožní strážníkům zasahovat i v katastru jiné obce, než dosud.

dezinfekce

"Hlavním iniciátorem toho byl náš velitel Městské policie pan Kubis a do této dohody se zapojila Rotava, Karlovy Vary a Cheb. Ten hlavní důvod je výpomoc na velkých akcích, kdy ty městské policie nejsou tak velké, lidí, co přijede do měst je hodně, takže tady tím si pomohou personálně. A i v té situaci, kdy ne všechny městské policie mají úplně ten správný početní stav, který by měly mít, tak toto je ten důvod. A já si myslím, že to je i dobře, protože se i poznají mezi sebou a mohou si potom říci, jaké problémy mají ve "Varech" na velkých akcích, jaké třeba v Sokolově a ono to pak bude ku prospěchu všem," komentoval rozhodnutí místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Strážníci získají smlouvou pověření od vedení ostatních spolupracujících měst k výkonu funkce v jeho katastru. 

"V Sokolově půjde o Hurá prázdniny, Den horníků a o průvod čertů, protože to jsou opravdu velké, masové akce. Sokolovští městští policisté půjdou na FIJO a pak na filmový festival mezinárodní. A do Rotavy pojedou na Rotavské pahorky a na Slavnosti města Rotavy. A myslím si, že je to velmi prospěšné, a že to bude pokračovat dále, ale to se samozřejmě všechno uvidí. Ono, když máte nějakou akci a budete mít nemocné lidi, tak je tam stejně asi nemůžete poslat úplně, protože priorita pro nás je to, aby ti strážníci byli hlavně tady ve městě. Nikoliv, abychom my třeba jeli s největší pravděpodobností někam na akci a tady abychom pak neměli obsazení města strážníky. Ta to ne," přiblížil priority Sedláček. 

Během roku se spolupráce čtyř městských policií vyhodnotí a pak bude rozhodnuto o případném pokračování. V Karlovarském kraji funguje celkem 15 samostatných útvarů Městské nebo obecní policie. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy