Sokolov: Stavba nové Krejcarové lávky začne demolicí staré

Po několika měsících čekání a dlouhých vyjednávání byl 13. května konečně schválen dodatek, který odbrzdil stavbu nové Krejcarové lávky přes řeku Ohři. Jako první přijde na řadu demolice staré mostní konstrukce, která má začít v pondělí 8. června. Investorem této akce je Ministerstvo financí České republiky, jež kompletně zajišťuje veškerou administraci týkající se tohoto projektu.

dezinfekce

Zhotovitel bude pro příjezd na stavbu využívat komunikaci vedoucí přes Jižní lom. Demolice staré lávky by měla skončit v průběhu července a poté budou zahájeny práce na základech nového přemostění. Během prací bude v okolí stavby zavřena cyklostezka, objízdná trasa bude vedena po nové stezce za klášterem a dále přes Staré náměstí. S dokončením lávky se počítá do října příštího roku. Původní termín byl posunut z důvodu zdlouhavé administrace změny závazku.

Stavba nové Krejcarové lávky je celá hrazena v rámci projektu Koncepce řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji, tedy z takzvaných 18 miliard. Město bude pouze hradit náklady na zajištění osvětlení lávky a okolí. Podíl ministerstva financí je 57,8 milionu korun a podíl města představuje 1,8 milionu korun. Lávka byla zavřena loni v září zhotovitelem akce, kterému bylo staveniště předáno a který za něj nese plnou odpovědnost.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy