Sokolov: Standovi se splnilo přání. Setkal se s Tarym

Malý sokolovský hokejista Standa, který v současnosti bojuje se zákeřnou leukémií, se zotavuje po transplantaci kostní dřeně. Po pobytu v motolské nemocnici je nyní doma.

dezinfekce

Po pobytu v motolské nemocnici je nyní doma. Bohužel, nemohl se 1. září jako spousta dalších dětí zúčastnit vystoupení youtubera a parkouristy Taryho v rámci otevření nové městské knihovny. Ale přání setkat se s Tarym se Standovi díky starostce města Renatě Oulehlové a ředitelce knihovny Daniele Drobečkové splnilo.

Tary ochotně vyhověl prosbě a se Standou se před svým vystoupením potkal. Byla u toho i Standova rodina a třídní učitelka Štěpánka Plavcová, která na složitou situaci rodiny s nemocným chlapcem upozornila vedení školy i města. Tary si se Standou popovídal o tom, co vlastně dělá a povzbudil Standu, aby se nevzdával a bojoval ze všech sil. Nechyběly ani společné fotografie a Tary dokonce ukázal, jaké skoky dokáže. Starostka pak předala Standovi pozdrav a dárek od hokejistů v jedné podobě. Nový dres, v němž bude sokolovské „áčko“ zakrátko nastupovat k zápasům v první lize.

Na pomoc Standovi Francovi a jeho rodině byl letos na jaře věnován výtěžek utkání mezi hokejisty HC Baník a Kadaní, který představoval 65 525 korun. Město také rodině pomohlo s bytem. Standa je žákem Základní školy Pionýrů. Je to velký bojovník s milující rodinou, která se pro něj snaží vytvořit potřebné podmínky pro jeho uzdravení.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
04.09.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy