Sokolov: Spuštěny registrace na bikerskou 24hodinovku (TV Západ)

Jediný plnohodnotný závod v rámci poháru Mistrovství ČR pro treková a horská kola se letos pojede v Sokolově. První víkend v září se klání uskuteční v okolí areálu koupaliště Michal a registrace už běží.

dezinfekce

„Jede se okruh 8,5 km dlouhý. Startuje se v sobotu v 10.00 a končíme v neděli v 10:00 hodin. Trasa je vedena po různých cestách i uměle vytvořených singlech jak nahoru, tak dolů. Takže si užijí lidé, kteří mají rádi rychlost, i ti, kteří mají rádi techniku a jízdu mezi stromy v lese apod.,“ popsal Martin Sýkora, ředitel závodu Sokolovská 24. 

Pro toho, kdo si netroufne na celodenní zátěž připravili pořadatelé i oblíbenou zkrácenou verzi. 

„Máme závod na 12 hodin ve dvou kategoriích. Tzn. sólo, popř. dvojice. A pak závod na 24 hodin. Ten se jede v kategoriích sólo - rozdělených do věkových kategorií, dvojic a čtveřic,“ přiblížil Sýkora. 

Celá akce nebude jen o sportu, ale také o setkávání. 

„V pátek máme časovku do vrchu pro sportovce, kteří si netroufnou na 12 hodin. Je to kategorie bikeři a běžci. Po vyhlášení této časovky bude živý bigbeatový koncert karlovarské skupiny New Sharks, na který se těšíme. Loni byli úžasní, tak jsme si je letos objednali znovu. Následně v sobotu ráno start závodu. V sobotu pak proběhne i beachvolejbalový turnaj smíšených dvojic na místních beachvolejbalových kurtech. Ve 13 hodin dětské závody a v 18 hodin pak závody handicapovaných – handbiky, tricykly a cyklisté s postižením. Ve 22:00 hodin bude konec 12hodinového závodu a v neděli ráno v 10 hodin konec celého velkého 24hodiného závodu,“ vyjmenoval program ředitel Sýkora. 

Organizátoři si pochvalují perfektní nadstandardní zázemí v areálu a děkují všem, kteří i přes obtíže spojené s koronou, přispěli. 

„Naším generálním partnerem je firma Bau-Stav, která zastřešuje organizaci závodu. V neposlední řadě jsme rádi za podporu města Sokolov a Karlovarského kraje v rámci dotace. A spoustu dalších, které nebudu zmiňovat, abych na někoho nezapomněl. V zázemí závodu se ale určitě dozvíte od moderátora, příp. od bannerů, všechny firmy, které nás podpořily. Jsme za to rádi a moc jim za to děkujeme,“ dodal Sýkora. 

Veškeré informace o akci, která je vhodná i pro hobby bikery, najdete na stránkách www.sokolovska24mtb.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy