Sokolov: Slavnosti vína daly vyniknout malým vinařům (TV Západ)

Již třetí ročník Sokolovských slavností vína se uskutečnil v sobotu 7. srpna v prostorách zámečku, především jeho nádvoří. Zájem lidí o kvalitní vína každoročně roste a letošních 13 vybraných malých a středních vinařů jim mělo co nabídnout.

dezinfekce

"Co se týče nabídky, myslím si, že je více než luxusní. Jsou zde vybraní vinaři – osobně vyzkoušení vinaři z celé Moravy s výjimkou snad Znojemska, které ještě osobně napité nemám. Krom toho máme zde i zahraniční vína na vyzkoušení. Takže nabídka je opravdu široká. Co se týče nových trendů. Tak u posledních let samozřejmě hodně vína růžová a větší novinka jsou kvevri vína. Někteří z vinařů je zde také mají na vyzkoušení. To je ale už víno pro ty pravé znalce, jak říká klasik," uvedl spolupořadatel akce, sokolovský lékař Josef Trnka.

"Já jsem byla díky panu primáři Trnkovi u zrodu Slavností vína v Sokolově. Musím říci, že to má opravdu vzrůstající tendenci. Sokolováci, i lidé ze širokého okolí, se na tento den opravdu těší. Zatím mám první degustační skleničku. Je to vinařství Hruška – víno Hibernal a je opravdu výborné. Těším se, co ještě dnes ochutnám,"

Vstupné 200 korun na osobu zahrnovalo degustační skleničku, tužku a degustační lístek. Možnost ochutnat a hodnotit produkci za tónů cimbálovky si nenechala ujít řada místních milovníků vína, ale i návštěvníků ze širokého okolí. 

"Tady jsme poprvé. Jezdívali jsme do Plzně a samozřejmě na Moravu. Chystáme se určitě ochutnat všechno. Začneme lehčím vínem, bílým a pak se uvidí, nějaké červené. Jsem zvědavá na české víno. Moravské známe z Moravy, ale chceme i české," popsaly Dáša a Monika, které přijely z Chebu. 

"Za mě musím říci, že jsem byl už v prvním ročníku velmi překvapen, kolik přišlo lidí. Protože já bych to samozřejmě posuzoval podle sebe, protože nejlepší víno je Prazdroj. Ono to tak ale není. Lidé si to vychutnávají, ochutnávají a myslím, že se těší rok od roku více a více," dodal místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Desítky odrůd a ročníků si přišlo vyzkoušet více než 400 návštěvníků. A v Sokolově budou mít hned příští týden další možnost navštívit zajímavé společenské akce. 

"Určitě bude Sokolov blíž sobě. Ten bude příští týden zase zde v parku, tady za námi. Na hoře na Michalu na koupališti bude Oldies diskotéka číslo tři. Myslím si, že když se povede počasí, tak bude sobota 14.8.2021 hodně zvonit," pozval všechny Sedláček. 

Všechny informace o chystaných akcích najdete na webových stránkách www.mdksokolov.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy