Sokolov: Silnice Borovského potřebuje rekonstrukci, vyzve město Kraj (TV Západ)

Dopravní tepna v Sokolově, ulice Karla Havlíčka Borovského, patří Karlovarskému kraji je silnicí třetí třídy. Její vytížení je však podle města na úrovni druhé a ve špičce dokonce první třídy.

dezinfekce

"Máme informace, že to je vlastně nejvytíženější komunikace v rámci celého ORP Sokolov, tzn. že denně tady projede až 12,5 tisíce vozidel. My jsme v červnu dostali návrh od Karlovarského kraje, návrh smlouvy budoucí darovací s tím, že Karlovarský kraj se částečně zavázal, že by komunikaci opravil, ovšem ne v celé délce a s tím, že by požadoval, abychom si tuto komunikaci následně převzali," uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Město za stávajících podmínek ale s převodem nesouhlasí z řady důvodů. 

"Zaprvé co se týče opravy, tak Kraj negarantuje, že bude opravovat celou délku té komunikace, což je od křižovatky u Městského úřadu až po odbočku na Těšovice, která je nahoře na sídlišti Michal. Jak jsem řekl, komunikace je nejvytíženější, patří Karlovarskému kraji, pro nás by to samozřejmě obnášelo i například otázku zimní údržby, takže jak Rada tak Zastupitelstvo tuto záležitost zatím neschválily. Další významnou okolností je i to, že Karlovarský kraj si může na opravy svých komunikací žádat ze Státního fondu dopravní infrastruktury, což města mohou také, ale ve velmi omezené míře a většinou se pouze jedná o záležitost pouze chodníků. Zásadním faktem je i, že tady projíždí vozidla Integrovaného záchranného systému, zejména Zdravotnická záchranná služba, tak určitě pošleme na Karlovarský kraj prosbu o to, aby se ta komunikace zařadila alespoň částečně do nějakých oprav, zejména v té části, kde je náměstí a kde je ta hlavní křižovatka K. H. Borovského," dodal starosta. 

Město Sokolov je připraveno na komunikaci opravit chodníky, veřejné osvětlení a zřídit nový přechod pro chodce v místě bývalé vojenské správy. Upravit by se mělo také parkování v celém úseku. Dále je nutné opravit vodovodní řad a kanalizační síť. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy