Sokolov: Schwandorf poslal seniorům 2700 respirátorů

Říká se, že dobrého přítele nejlépe poznáš ve složitých situacích. A bavorský Schwandorf, dlouholeté partnerské město Sokolova, jasně ukázal, že se nemusí jednat jen o frázi. Při nedávném online „setkání“ zástupců obou měst slíbili představitelé Schwandorfu sokolovským partnerům ochranné prostředky. Uběhlo jen pár dní a do Sokolova přišlo kolem 2700 respirátorů určených pro seniory.

dezinfekce

Podle sokolovské starostky Renaty Oulehlové se německá strana ozvala s tím, že si o nás dělá strach vzhledem k současnému vývoji v Sokolově.

„Potom se zeptali, co bychom potřebovali a nabídli nám respirátory. Řeč byla o několika stovkách, ale jaké bylo naše překvapení, když na radnici dorazilo několik beden a respirátorů byly bezmála tři tisícovky. Jsme za tuto pomoc pro naše seniory velmi vděční,“ poznamenala starostka.

Společně s místostarosty Ladislavem Sedláčkem a Janem Pickou převezla část respirátorů obyvatelům nízkonákladových bytů na Starém náměstí, další potom byly distribuovány do dalších domů obývaných seniory na sídlišti Vítězná nebo v Háječku.


Zdroj: město Sokolov

Poznámka redakce: 
Užitečné odkazy na PDF ke stažení

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.03.2021 13:10




0 +
 

Hlavní zprávy