Sokolov: Rozpočet na rok 2021 počítá s investicemi 250 milionů (TV Západ)

Letošní vývoj hospodaření měst a obcí výrazně poznamenávají dopady nákazy Covid-19. I v Sokolově pocítili výpadky příjmů a město musí na přetrvávající situaci reagovat i v rozpočtu na příští rok.

dezinfekce

„Daňové příjmy jsou opravdu nižší než byly v loňském roce. Díky tomu, že jsme ale hospodárně fungovali, kdy jsme opravdu přemýšleli o každé koruně, tak jdeme s přebytkem 313 milionů. Nemusíme tak zastavit investice, které jsou na příští rok dokonce naplánovány na 250 milionů. Stále ještě budeme mít rezervu ve výši cca 95 milionů na to, abychom překlenuli dobu než začnou přicházet další příjmy. Naším cílem je, abychom si nemuseli brát úvěry a město zadlužovat,“ uvedla starostka města Renata Oulehlová. 

Rozpočet, který Zastupitelstvo města schválilo na svém posledním letošním zasedání ve čtvrtek 10. prosince, počítá s příjmy ve výši 547 milionů korun a výdaji 762 milionů. Rozdíl je financován ze zmíněného předchozího přebytku. Všechny probíhající investiční akce budou dokončeny. 

„V letošním roce jsme proinvestovali téměř 300 milionů. Velice nám ale pomohlo, že jsme dostali dotaci na výstavbu pobytového zařízení pro seniory. Tam jsme dostali 65 milionů. Pak i to, že přišla kompenzace za ušlé příjmy. To také pomohlo. Myslím si, že jsme opravdu proinvestovali vysokou částku,“ ocenila aktivitu investičního odboru Oulehlová. 

V roce 2021 se kromě největší akce, projektu pobytového zařízení pro seniory Čtyřka, dostane i na školy a další potřebné investice. 

„Opravdu ta nejvyšší částka je na pobytové zařízení pro seniory na naší Čtyřku. Další jsou opravy škol, školek. Máme tam 10 milionů na komunikace a chodníky, které jsou jen v SOTESu – těch 10 milionů. Další je Nábřežní ulice, kde je také velká částka, ulice Chelčického a pak dílčí investice menšího rázu,“ dodala starostka Renata Oulehlová. 

Kompletní rozpočet města Sokolova na rok 2021 najdete v odkaze v textové části reportáže.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy