Sokolov: Řídil i přes to, že měl uložen zákaz řízení

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 29letého muže z Chebska pro pokračující přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Protiprávního jednání se měl obviněný dopustit tím, že 1. dubna 2018 řídil vozidlo značky Seat v Sokolově, a to i přes zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, který mu v říjnu minulého roku uložil Městský úřad Cheb. O tři měsíce později Městský úřad v Aši vyslovil obviněnému opět zákaz řízení všech motorových vozidel. Stejného jednání se dopustil hned další den v Sokolově ve stejném vozidle na ulici Vítězná, kde byl muž zastaven a následně zkontrolován hlídkou dopravní policie z Karlových Varů. Během kontroly vozidla policisté zjistili, že měl muž v přihrádce ve dveřích uložen igelitový sáček s obsahem neznámé sušiny rostlinného původu. Policisté s řidičem následně provedli orientační test na přítomnost návykových látek. Test byl pozitivní na látku Amfetamin/Metamfetamine.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dvě léta.

Množství zajištěné sušiny neznámého rostlinného původu je předmětem dalšího šetření stejně tak, jako naměřená hladina přítomnosti látky Amfetamin/Metamfetamin u obviněného.

pprap. Bc. Soňa Hergezelová
nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy