Sokolov: Rekonstrukce Lidického nábřeží skončila dříve (TV Západ)

Pět týdnů před řádným termínem byla v Sokolově dokončena velmi sledovaná rekonstrukce Lidického nábřeží. V březnu zahájená akce za 12,8 milionu korun na půl roku uzavřela provoz v této jednosměrné frekventované ulici.

dezinfekce

"Já ještě rád podotýkám, protože to nebývá úplně zvykem, že my jsme o opravě této ulice rozhodli na základě ankety mezi obyvateli právě této ulice. Upozorňovali jsme je na to, že to bude dopravně opravdu velice náročné. Nicméně 90 % lístků, které se nám v anketě vrátily, tak chtěli i za tuto cenu ulici opravit. My jsme rádi, že jsme ji mohli předat opět zhruba o měsíc a kousek dříve, než bylo plánováno, než bylo podepsáno ve smlouvě. Ta investice celkem se vyšplhala na částku 13 milionů korun, a kromě toho, že nový povrch dostala samotná komunikace, tak jsme také zrekonstruovali ten dlouhý chodník, který je podél této komunikace. Vzniklo devět nových kontejnerových podzemních stanovišť, což je opět další příspěvek k tomu, abychom i s tím odpadem začali nakládat tak, jak nakládat máme," popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

V lokalitě byl navýšen počet parkovacích míst. Celkem 13 kolmých parkovacích stání bylo vybudováno na vjezdu do ulice. Tyto místa však jen nahradila zvětšená normovaná stání a z hlediska bezpečnosti požadované ostrůvky. Mezi panelovými domy ale přibylo 16 zcela nových míst. Parkování v lokalitě je zdarma. Místa se nedají pronajmout ani nijak rezervovat s výjimkou míst pro invalidy.

Komunikace je asfaltová a parkovací stání pak jako kombinace zámkové a zatravňovací dlažby. Toto řešení bylo zvoleno z důvodu lepšího vsakování dešťové vody, což je důležitou složkou v rámci řešení problému se suchem. V neposlední řadě také nedochází k tak velkému přehřívání povrchů, jako je to u asfaltového parkoviště.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy