Sokolov: Rekonstrukce Lidického nábřeží pokračuje (TV Západ)

V Sokolově pokračuje sledovaná rekonstrukce Lidického nábřeží. Kompletní oprava jednosměrné komunikace za 11,3 milionu korun zatím probíhá podle předpokladů.

dezinfekce

"Ta stavba je ve velikém hledáčku nejen Odboru rozvoje města a techniků, kteří to mají na starost, ale i vedení města se tomu velmi věnuje. Možná jste zachytili to, co se dělo v průběhu příprav na tu stavbu. Samozřejmě je v hledáčku i samotných obyvatel, protože ti to tam mají velice zkomplikované teď, co se týče dopravní situace nebo vůbec toho, dostat se domů a přinést si třeba i pouhý nákup. Takže vše zatím vypadá dobře, jedeme podle harmonogramu a vypadá to, že zatím chceme a děláme všichni všechno pro to, abychom dodrželi termín, který tam je a ne-li ten termín ještě o pár dní zkrátili. A tady musím pochválit i samotnou firmou, která realizuje tuto stavbu, protože jsem tam byl přítomen u několika jednání, kdy se prostě zrodil problém, což při těchto stavbách opravdu bývá a viděl jsem tam lidi, kteří nehledali důvod, ale způsob, tzn., že ten problém se opravdu během té schůzky vyřešil a musím říci velké díky za to," popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Během rekonstrukce slouží lidem k parkování vyhrazená plocha u Sokolovské bytové v těsné blízkosti nábřeží, ale i další dvě místa bez omezení. 

"Obyvatelé Lidického nábřeží, pro které ty parkovací vjezdové karty byly určeny, tak to využili. Stalo se to, co jsme čekali, tzn., že těch karet se vyzvedlo daleko více, proto já říkám vjezdové karty, protože ony majiteli nezaručují místo, ale zaručují mu tu, že když tam vjede a bude volné místo, tak že na ně parkovat může. A musím říci, že i po několika těch prvních, někdy i nervózních reakcích, tak si myslíme, že ta situace teď už se uklidnila, že ti lidé zkrátka, ne, že už se smířili s tím, ale že prostě vyhrála ta vstřícnost a vyhrálo to pochopení. My jsme šli tomu malinko naproti, protože jsme vyčlenili půl parkoviště jako bezplatné u polikliniky. To znamená, že i obyvatelé ulic Vrchlického, Křížová, kteří dříve byli zvyklí stát na tom velkém parkovišti, které je teď vyčleněné pro obyvatele Lidického nábřeží, snad už se alespoň pro tuto chvíli smířili s tím, že auto nebudou mít přímo pod oknem, ale že zkrátka musí přejít Zámecký park a za tu vstřícnost, za tu trpělivost a za to pochopení bych jim jménem vedení města chtěl moc a moc poděkovat, a věřte opravdu, že jiná možnost nebyla a děláme všechno pro to, aby to jejich omezení, bylo co nejkratší," slíbil Picka. 

Rekonstrukční práce v ulici Lidické nábřeží by měly skončit v září letošního roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy