Sokolov: První část Slovenské ulice je hotová o dva měsíce dříve (TV Západ)

Dlouho očekávaná rekonstrukce sokolovské ulice Slovenská má hotovu jednu část. Akci v loňském roce provázelo i vypovězení smlouvy městem.

dezinfekce

„Bohužel první pokus nevyšel. S firmou jsme se nedomluvili, byly tam nějaké komplikace, které řešíme vlastně do současné doby. Došlo ze strany města k výpovědi ze smlouvy. Vyhlásili jsme novou veřejnou zakázku a vidíte sami, že se to zadařilo. Musíme firmu pochválit. Myslím, že práce je odvedená velmi precizně. Dokončení této rekonstrukce nebo opravy mělo být 30. 9. a je to o 70 dní dřív. Takže jsme velmi rádi, že ještě v srpnu lidé mohou parkovat u koupaliště na parkovišti a nemusí parkovat na provizorním parkovišti v ulici Lipová,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

K zahájení druhé etapy přednostně vedlo investora, město Sokolov, několik důvodů.

„My jsme přistoupili k "druhé etapě" z toho důvodu, že jsme samozřejmě chtěli co nejrychleji udělat tuto část vzhledem k tomu, že lidé jezdí na koupaliště. A druhý důvod je, že v té druhé etapě, neboli tedy první, která měla být původně, je velké záchytné parkoviště u restaurace U smrku. Takže tady budeme pokračovat v příštím roce,“ popsal starosta. 

Slovenská ulice svou polohou v nejnižším bodě části velkého sídliště Michal bude sloužit jako uzel pro dešťovou kanalizaci. 

„Rekonstrukce této silnice Slovenská, kde teď stojíme, stála 9 milionů korun. V rámci rekonstrukce se vlastně vytvořila nová dešťová kanalizace a vytvořily se asfaltové povrchy plus chodník, který je vydlážděn a v zadní části za námi, kde je malé parkoviště, tak i to bylo upraveno a byla zde instalována dlažba,“ dodal Petr Kubis. 

Zbylá část ulice, plánovaná jako první etapa, přijde na řadu v příštím roce. Kromě povrchů a dešťové kanalizace dojde také k výměně části veřejného osvětlení za modernější LEDkové, podobně jako v již zrealizovaném úseku této téměř 600 metrů dlouhé komunikace. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy