Sokolov: Projekt Můj nápad má zatím červenou

Návrhy projektů k realizaci ale v šuplíku neskončí. Jenom je jejich případná realizace odložena na příští rok, případně na rok 2022. Návrh rady města nakonec podpořilo i zastupitelstvo, a to vzhledem k nejasnému vývoji v oblasti příjmů. Jenom pro letošní rok je totiž v této oblasti odhadován propad kolem 100 milionů korun. Na vině je stagnace ekonomiky a problémy způsobené pandemií koronaviru.

dezinfekce

Jaký je vývoj hospodaření, výstižně dokreslila slova starostky Renaty Oulehlové, která zdůraznila, že každou korunu bude nutné takříkajíc třikrát obrátit v ruce, než bude vydaná. A radní Ladislav Sedláček k tomu podotkl, že spíše čtyřikrát.

„Situace je opravdu složitá a příští rok může být ještě horší, vývoj můžeme jen těžko odhadovat. Jakmile se zlepší, potom budeme pokračovat v již rozjetém projektu,“ poznamenala starostka.

Tento záměr města potvrdil i místostarosta Jan Picka. Zastupitelka Tereza Zykánová požádala, aby v budoucnu ze zaslaných návrhů vhodných k realizaci vybírali obyvatelé města a jednalo se tak o klasický participativní rozpočet. V projektu Můj nápad pro Sokolov vybírají návrh nebo návrhy k realizaci zastupitelé.

Na základě stanovených kritérií předkládali své návrhy v rámci projektu Můj nápad pro Sokolov občané města. Návrhy byly poté na příslušných odborech Městského úřadu Sokolov posouzeny podle proveditelnosti projektu, jeho finanční náročnosti a dalších kritérií. Projekt Můj nápad pro Sokolov má sloužit k realizaci konkrétního nápadu, který bude sloužit občanům města, případně návštěvníkům, a přispěje ke zkvalitnění veřejného prostoru. Podáno bylo celkem devět návrhů, pět z nich pak bylo posouzeno jako vhodné k případné realizaci a z nich mělo ten konkrétní vybrat zastupitelstvo. Letos se to tedy ale už z pochopitelných důvodů nestane.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy