Sokolov: Pro ženy a seniory je opět připraven kurz sebeobrany

Zvládnout krizové situace, dozvědět se základy z trestního práva a posílit si sebevědomí. A také praktický trénink technik, při jejichž použití lze čelit napadení. To vše čeká na účastníky jarního kurzu sebeobrany pro ženy a seniory. V Sokolově začne 20. února a potrvá tři měsíce. Kurz je pro účastníky zdarma a povede ho zkušený lektor, policista Jiří Matouš, držitel 7. Danu.

dezinfekce

Kurzy sebeobrany pro ženy a seniory si získaly na popularitě, pod záštitou Městské policie Sokolov (ve spolupráci s Českou Meibukan Gojyu-ryu Karate-Do Asociací) se konají v rámci projektu Bezpečné město od roku 2010. A to na podzim a na jaře. Nejdříve byly jen pro seniory, o dva roky později se přidaly i ženy.

Zájem o účast je poměrně značný, každého turnusu se obvykle účastní tři desítky lidí. Také tentokrát se budou scházet každý čtvrtek od 18 hodin v tělocvičně sokolovského Fitness Ural.

Podle instruktora Jiřího Matouše je jedním z hlavních poslání kurzu prevence. Jeho účastníci se při výuce setkají s příklady krizových situací, které je mohou potkat nejenom na ulici. Instruktoři jim názorně ukáží technické prvky, které pomohou k účinné obraně nebo odvrácení útoku. Podstatnou část každého setkání je ale vlastní cvičení.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy