Sokolov: Příprava parkovacích míst pokračuje v centru i na sídlištích (TV Západ)

Stálý nedostatek parkovacích míst v Sokolově se městu pomalu daří alespoň částečně řešit menšími projekty. V uplynulých letech zprovoznilo několik větších ploch převážně na sídlištích, na řadu se dostávají místa v centru.

dezinfekce

„My stále vycházíme z materiálů, které nám skvěle zpracovala pracovní skupina. Ta se zabývala veškerými místy, které v Sokolově ještě lze použít na parkování pro naše občany. Samozřejmě jsme se všichni těšili na jaro, až to opět vypukne. Rád dodávám, že jaro je tady a my plníme slib, který jsme Sokolovákům dali. Ve zbývajícím období, které ještě máme do konce volebního období, chceme co nejvíce parkovišť realizovat. V současné době jsou vyhlášena vyběrová řízení na dvě parkoviště. To první je nákladově zhruba 800 tisíc korun. Vznikne na sídlišti Michal, kdy tam přibude několik jednotlivých míst. Ale zejména to parkoviště, které tam teď je, bude opatřeno veřejným osvětlením a dostane nový povrch. Tzn., že zvýšíme komfort všech lidí, kteří bydlí ve 13. patrovém věžovém domě. Další parkoviště je náročnější, protože budeme kombinovat jak parkovací místa, tak samozřejmě úpravu zeleně. Tak to je ve vnitrobloku v ulici Jednoty. Tam předpokládáme náklady bez DPH kolem 3,5 milionu korun,“ přiblížil další lokality starosta Sokolova Jan Picka.

Další vytipovaná místa v Sokolově jsou nejen v centru, ale také na Vítězné. Tam vznikne i dočasné parkoviště za ulici Spartakiádní, kde bude probíhat náročná oprava vozovky. 

„Ve vedení města Sokolova se vážně zabýváme i myšlenkou nebo spíše naším rozhodnutím, že do budoucna se město Sokolov, ať chce či nechce, bude muset vydat spíše cestou vybudování parkovacích domů. Nabídky od firem, které parkovací domy zajišťují, tady jsou. My se už nyní seznamujeme s finanční náročností těchto parkovacích domů. Ale jak říkám, nejenom podle názoru mého, ale i kolegů ve vedení města, ta cesta pro město Sokolov a myslím si, že i pro ostatní města, protože těch volných ploch už není tolik, tak povede přes parkovací domy,“ dodal Picka.

Jednu předběžnou studii parkovacího domu na sídlišti Vítězná už město má. Diskutovat se bude nejen o nákladech na výstavbu, ale také případného zájmu lidí o tento způsob zpoplatněného parkování.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy