Sokolov: Při svém posledním lupu byl přistižen

O tom, že krást se nevyplácí, se přesvědčil sedmadvacetiletý muž ze Sokolova. Ten měl koncem dubna ve večerních hodinách násilně vniknout do obchodního centra v Sokolově. Zde si z regálů do přinesené tašky uložil několik lahví tvrdého alkoholu.

dezinfekce

Na jeho lup však upozornil alarm a na místo se během chvilky dostavili pracovníci bezpečnostní agentury spolu s policisty z Obvodního oddělení Sokolov. Odcizené zboží tak bylo v pořádku vráceno a muž byl eskortován k provedení dalších úkonů na místní policejní služebnu.

Nebyla to však jeho první krádež, které se dopustil. Mladý muž se doznal ke svým dalším činům. Od poloviny března si měl obdobně počínat nejméně v šesti dalších případech. Do dvou obchodních domů v Sokolově se měl vloupat nejen mimo pracovní dobu, ale krást měl také během provozní doby. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem 28 tisíc korun.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu krádež a přečinu poškození cizí věci. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na rozhodnutí soudu si obviněný počká v policejní cele. 

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.05.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy