Sokolov: Potyčka poblíž vlakového nádraží

V pátek 23. července letošního roku došlo v odpoledních hodinách poblíž vlakového nádraží v Sokolově po krátké slovní rozepři k potyčce mezi skupinkou místních obyvatel a skupinkou vodáků. První policejní hlídky na místo dorazily během necelých čtyř minut od oznámení potyčky na linku 158.

dezinfekce

Po příjezdu policejních hlídek bylo prioritou policistů oddělit dvě skupinky osob, aby nedocházelo k dalšímu napadání. Na místo byla přivolána rovněž zdravotnická záchranná služba a zdravotníci na místě ošetřili dvojici místních osob, která se do potyčky s vodáky zapojila. U skupinky místních obyvatel došlo ke zranění zhruba desítky osob. Na straně vodáků došlo ke zranění u tří osob. Žádný z účastníků potyčky nebyl hospitalizován v nemocnici. Nejvážnějším zraněním byla zlomená ruka u dvaapadesátileté ženy ze Sokolova. Z dosavadního prověřování nebylo zjištěno zranění nezletilé ani mladistvé osoby.

V průběhu šetření incidentu nebyla fakticky omezena na osobní svobodě žádná osoba, a to vzhledem k charakteru případu, kdy je složité identifikovat ihned konkrétního pachatele konkrétního protiprávního jednání.

"Nyní se intenzivně snažíme prostřednictvím řady výslechů svědků a vyhodnocením všech nám dosud známých kamerových záznamů identifikovat konkrétního pachatele konkrétního protiprávního jednání. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Při dalším prověřování, zejména vyhodnocování všech dostupných nahrávek a provádění výslechů svědků, může samozřejmě dojít ke změně či úpravě právní kvalifikace. Takováto právní kvalifikace a následný postup vedoucí k její úpravě či změně, je v takových případech zcela běžný," uvedl nprap. Jakub Kopřiva.

"V současné době disponujeme řadou videí natočených v průběhu incidentu, která byla zveřejněna na sociálních sítích. Dále vyhodnocujeme záznamy z městského kamerového systému města Sokolov. Jednotlivá videa jsou mimo jiné i předmětem šetření Odboru vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje za účelem zjištění, zda nedošlo k jakémukoliv nesprávnému služebnímu postupu v rozporu s zákonnými normami případně příslušnými akty řízení ze strany některého ze zakročujících policistů," doplnil.

„Z mě dosud známých a dostupných informací vztahujících se k pátečnímu incidentu, který se odehrál v Sokolově, mohu říci, že sokolovská policie zasáhla velmi rychle, přičemž právě svým rychlým zákrokem předešla vzniku dalších protiprávních jednání a napadení dalších osob. Za Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje mohu garantovat, že případu se velmi intenzivně věnujeme a vyvíjíme maximální úsilí k tomu, abychom ustanovili osoby, které fyzicky napadly sokolovské občany. Zároveň se velmi důsledně zabýváme obsahy jednotlivých videí a pokud z nich vzejde najevo, že by některý z policistů porušil interní předpisy, budeme to rovněž velmi důsledně řešit,“ uvedl plk. Mgr. Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

"Celou věcí se intenzivně zabýváme a snažíme se zjistit konkrétního pachatele konkrétního protiprávního jednání. Vzhledem k tomu, že se incidentu zúčastnilo přímo i nepřímo větší množství lidí a ne všechny policie na místě stihla ztotožnit, tak žádáme případné svědky této potyčky, kteří v inkriminovanou dobu místem procházeli či projížděli, a incident si natočili na mobilní telefon či ho mohla zaznamenat palubní kamera v jejich vozidle, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158. Informace k tomuto incidentu, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení," uvedl dále nprap. Jakub Kopřiva.

Aktualizace k 27. 7. 2021: 
V současné době stále probíhají výslechy přímých aktérů potyčky, ale i svědků této události. Kriminalisté taktéž vyhodnocují záznamy z kamerového systému města Sokolov i videa, která byla natočena v průběhu incidentu, a následně zveřejněna na sociálních sítích. Po provedených šetřeních policisté mohou potvrdit, že část osob ze skupinky vodáků patří mezi tzv. ultras fanoušky jednoho z týmu hrající nejvyšší českou fotbalovou soutěž.
nprap. Jakub Kopřiva



Zdroj: Policie ČR


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy