Sokolov: Policie objasnila případ krádeže se způsobenou škodou pět milionů

Sokolovští kriminalisté objasnili případ krádeže, při které neznámý pachatel v únoru loňského roku odcizil z rodinného domu v Sokolově finanční hotovost a řadu dalších věcí v celkové hodnotě téměř 5 milionů korun.

dezinfekce

Tehdy neznámý pachatel měl ve druhé polovině února roku 2021 překonat oplocení a vniknout do rodinného domu. Ten měl nejprve prohledat a nakonec v něm najít uschovanou finanční hotovost, kterou odcizil. S odcizeným větším finančním obnosem se zřejmě nespokojil, protože z domu měl ještě odcizit několik notebooků a mobilních telefonů, pánské hodinky, kameru, fotoaparát, několik desítek kusů šperků či pánskou kosmetiku. Při prohledávání domu měl navíc poškodit vinylovou podlahu, krbovou vložku, robotický vysavač nebo šatní skříň.

Svým jednáním měl způsobit škodu téměř 5 milionů korun.

Sokolovští kriminalisté se případem zabývali a po důkladných šetřeních a zjištěných poznatcích zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let, neboť svým jednáním způsobil značnou škodu.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.07.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy