Sokolov: Podvodník oklamal barmana při směně peněz

V úterý dne 13. března 2018 přišel v době okolo 20:15 hodin do sokolovského herna – baru muž, který po obsluze požadoval směnu hotovosti ve výši 1500 eur za české koruny. Pracovník herny se směnou souhlasil.

dezinfekce

Muž tak za užití lsti nejdříve barmanovi předal dohodnutou částku, avšak o 20 eur nižší, na což byl po přepočítání barmanem upozorněn. Muž požadoval peníze zpět, aby si je sám přepočítal a v nestřeženém okamžiku z nich odebral několik bankovek a naopak viditelně do nich vložil chybějících 20 eur. Barman tak muži vyplatil danou částku a ten z herny odešel. Muž tímto podvodným způsobem připravil pracovníka herny o částku vyšší než 14 tisíc korun.

Po vyhodnocení kamerových záznamů kriminalisté zjistili, že se jedná o staršího muže ve věku kolem 60 let, přibližně 170 – 185 cm vysoké střední postavy. Na očích měl brýle a oblečený byl do černých kalhot, černé bundy a na hlavě měl černou zimní čepici. S největší pravděpodobností hovořil polsky. V inkriminované době se poblíž herny pohybovalo stříbrné vozidlo značky Ford Focus combi s polskou registrační značkou. Jedna z osob tvořící posádku tohoto vozidla byl onen muž, který směnil v herně peníze.

Policisté žádají veřejnost, aby se v případě jakékoliv informace k hledanému muži obrátila na linku 158 nebo na nejbližší služebnu Policie ČR a pomohla tak s objasněním případu. Zároveň varují, aby si pracovníci heren, podniků nebo prodejen dávali pozor na obdobná jednání a nenechali se obelstít.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.04.2018 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy