Sokolov: Pobočka vojenské školy nabízí maturitní obor Strojírenství

Pro zájemce o studium na vojenské škole je dobrou zprávou to, že i pro příští školní rok nabízí pobočka Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové možnost studia v Karlovarském kraji. Pro školní rok 2021/2022 nabízí čtyřletý maturitní obor Strojírenství.

dezinfekce

Studium v tomto oboru se zaměřuje na přípravu k výkonu služby vojáka z povolání. Velký důraz je kladen na technické předměty a výuku anglického jazyka. Zájemci o studium budou vykonávat jednotnou přijímací zkoušku z českého jazyka a literatury a matematiky. Školní zkouška z tělesné výchovy je zrušena bez náhrady.

Termín pro podání přihlášky ke studiu spolu s kladným posudkem o zdravotní způsobilosti je do 1. března 2021. Vzhledem k současné mimořádné situaci ve vojenských nemocnicích může být kladný posudek o zdravotní způsobilosti odeslán nejpozději do konání přijímací zkoušky, tj. do 12. 4. 2021.

V příštím školním roce by se měla otevírat jedna třída prvního ročníku oboru Strojírenství s maximálním počtem 30 žáků.

Další informace o studiu a přijímacím řízení jsou uvedené na webových stránkách školy. Na kanálu youtube je možné zhlédnout také náborové video nebo ukázku ze školního života žáků. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy