Sokolov: Panda zablokovala průjezd fekálnímu vozu

Do problémů se dostala posádka fekálního vozu, kterému se na Lidickém nábřeží postavila do cesty panda. V tomto případě se ovšem nejednalo o roztomilého medvídka, jenž zabloudil do města, ale o vozidlo značky Fiat Panda. Strážníkům nedalo příliš práce vypátrat ve spolupráci s Policií ČR majitelku autíčka. Žena byla náležitě poučena, jak a kde má se svou pandou parkovat.

dezinfekce

Strážníci Městské policie Sokolov mají měsíc co měsíc plné ruce práce s řešením nesprávného parkování, rušením nočního klidu nebo odchytem zatoulaných zvířat. Co například je zaměstnalo v říjnu? Bezdomovci spící v obytných domech, nelegální rybolov i rozdělávání ohně...

Když oslava, tak pořádná. Co teprve, až se narodí…
Oznámení o muži bezvládně ležícím v Košické ulici přijala městská policie a hlídka hned vyrazila na místo. Podle volající měl být tento člověk buď silně opilý, nebo zdrogovaný. Strážníci zjistili, že muž skutečně jevil známky opilosti a to takové, že nebyl schopný komunikovat. Přivolaní záchranáři postiženého vyšetřili a ukázalo se, že není naštěstí zraněný. Přitom se mu vrátila řeč a hlídce řekl, že oslavoval těhotenství své partnerky. Pro nastávajícího otce přišla jeho sestra a odvedla ho domů. Takže tatínku, vše nejlepší a pozor na oslavy, až se děťátko narodí.

Ochladilo se, bezdomovci se ukládají ke spánku, kde se dá
S ochlazením se bezdomovcům už nechce spát „pod širákem“ a ne všichni zamíří z různých důvodů do noclehárny v Nádražní ulici. Narazit na ně tudíž můžeme kdekoliv, kam se dostanou. Strážníci už několikrát museli řešit spící bezdomovce ve zdravotnických zařízeních, ať už to byla poliklinika nebo nemocnice, a s oblibou vyhledávají i otevřené obytné domy. Spadeno mají především na věžáky v ulici M. Majerové, kde je velký pohyb lidí a snadno sem proklouznou. Jedné z obyvatelek si bezdomovec ustlal přímo před dveřmi do bytu, další byl objeven v sedmém patře. Strážníci je odtud vždy vykázali.

Ještě že to strážníci umějí i s drátem
Strážníci se často dostávají do situací, kdy žádné naučené postupy neplatí a musejí se spolehnout na vlastní dovednost. To platí i pro případ, kdy jim zavolala žena a požádala o pomoc, protože jí do kanálu spadly klíče od bytu i od auta. Ke slovu nakonec přišel drát ohnutý na konci a s jeho pomocí se hlídce podařilo všechny klíče z kanálu vylovit.

Bez peněz do hospody (i do baru) nelez
Když se člověk vypraví tam, kde je předpoklad, že bude muset zaplatit, měl by u sebe mít peníze nebo kartu. Jedno i druhé chybělo zákaznici baru Mafia a tak obsluze nezbylo nic jiného, než požádat o pomoc městskou policii. Hlídka zjistila, že má ona žena v baru „sekeru“ ve výši 105 korun, protože údajně zapomněla peníze doma. Problém nakonec skončil smírem, obě strany se před strážníky dohodly, že druhý den přijde zákaznice útratu zaplatit.

Parkoviště není driftoviště
Driftující vozidlo (Driftování je styl jízdy, při kterém se řidič snaží vozidlo udržet v řízeném přetáčivém smyku v co nejlepším úhlu směrem k apexu zatáčky) na parkovišti koupaliště Michal bylo oznámeno městské policii ve večerních hodinách. Hlídka tady na automobil skutečně narazila a jeho řidič strážníkům oznámil, že se zde učí rozjezdy. Hlídka řidiče poučila, že se jedná o pozemní komunikaci a rozjezdy tady nemůže trénovat. Pokud tedy mluvil pravdu, a opravdu se jednalo jen o trénink rozjezdů…

Rybolov na Bohemce je zapovězen. I pro rybáře
Na linku městské policie oznámil zaměstnanec firmy SOTES, že v areálu Bohemia u tamního rybníčka chytá nějaký muž ryby. Hlídka ho tady opravdu zastihla a ukázalo se, že jde o rybáře s platným lístkem, který zde lovil malé ryby. Ty zde sice v minulosti rybáři vysadili, ale vzhledem k tomu, že tento rybník není v rybářském revíru a je to majetek města, byla situace muži vysvětlena a ten odešel.

U Alexe si už dokonce rozdělávali oheň
Do rubriky Napište na svůj úřad, a nejen tam, už přišlo několik stížností na hluk u sokolovské hospody Alex. Z té jedné část citujeme: „Právě si tu pročítám stížnost z roku 2011. Vyděsilo mě to, že je rok 2019 a nic se nezměnilo. Nastěhovali jsme se do Švabinského ulice v červenci, a kdybych tohle věděla, nikdy sem nejdu. Před vchodem se shlukují hosté až do pozdních hodin večerních i ranních, a to nejen o víkendu, ale i přes týden, kdy manžel chodí do práce. Ještě k všemu máme malou, která nemůže spát, protože jí připití hosté budí svým řevem nebo hlasitým povídáním…“  Asi na tom něco bude, protože nedávno oznámil občan, že si u hospody Alex skupina lidí dokonce rozdělává oheň. Hlídka zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě a přestupek na místě vyřešila blokovou pokutou.

Za Sokolov voňavější. Ale asi nebylo o co stát
Potulní prodejci nejspíše usoudili, že se v Sokolově potřebujeme trochu navonět. A tak se jali po ulicích města nabízet parfémy, přestože je zde tento druh činnosti zapovězen. Jednu „voňavkářku“ strážníci odchytili na nádraží, kde neušla pozornosti asistentovi prevence kriminality. Dostala na místě blokovou pokutu. Další prodejci parfémů se pohybovali u obchodního domu Tesco. Hlídka tady načapala dvě osoby, které sice v danou chvíli nic nenabízely, ovšem odpovídaly popisu prodávajících. Krátce poté, co se strážníci objevili, se oba muži sbalili a zmizeli až za katastr města. Jejich zboží stejně asi za moc nestálo.

Ani berle opilému příliš nepomohly
Volající se večer obrátil na městskou policii, že před vchodem do ZŠ Švabinského leží nějaký muž a sténá. A že je možná zraněný. Strážníci zjistili, že není zraněný, ale opilý. Kousek vedle něho ležely pohozené berle. Hlídka muži pomohla vstát a vyšlo najevo, že má muž vystaven průkaz zdravotně postiženého. Vzhledem k tomu, že nemohl chodit, strážníci muže posadili a přivolali záchranku. Před příjezdem sanitky ještě došlo na orientační dechovou zkouška, protože se muž doznal, že něco málo popil. To něco málo bylo 1,58 promile. Muže si pak převzali záchranáři.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
08.11.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy